Koninklijke Horeca Nederland vreest mogelijke nieuwe coronamaatregelen

Koninklijke Horeca Nederland vreest mogelijke nieuwe coronamaatregelen

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) vreest dat de overheid met de oplopende coronabesmettingen extra maatregelen wil nemen die mogelijk ook voor de horeca gaan gelden. Zo is KHN bang dat onder meer in enkele grote steden een verplichte sluiting vanaf 24.00 uur wordt ingevoerd.

'Koninklijke Horeca Nederland vindt het onterecht dat horecaondernemers met de mogelijk aanvullende maatregelen opnieuw de dupe worden, terwijl het gedrag van de samenleving dagelijks verandert.

Dat zegt KHN-voorzitter Robèr Willemsen. 'Een dergelijk besluit betekent een extra financiële strop voor een sector die nu al de afgrond in kijkt', aldus de voorman.

Ook de vooruitzichten van NOW3 waarin een afbouw van de loonkostencompensatie wordt voorzien, geeft volgens KHN een 'procyclisch effect'.

'Met andere woorden: een dubbele klap. Minder omzet vanwege de naderende winterperiode, waarin ondernemers meer op binnen aangewezen zijn én de afbouw van de financiële steunmaatregelen zullen veel horecazaken de das om doen.'

Bekijk deze collectie

Wetgeving

In deze collectie alles over wetten en regels waar de horeca mee te maken heeft. Van de recente wijzigingen in de pensioenwet tot inzichten in de Bibob-regelgeving. Leer hoe je aan wet- en regelgeving voldoet en hoe je vergunningen aanvraagt.