nieuws

Aviapartner verkoopt cateringactiviteit

Catering

Het Belgische afhandelingsbedrijf Aviapartner verkoopt zijn cateringactiviteiten aan het Zwitserse Gate Gourmet. Op de afdeling werken zo’n 300 mensen.

Aviapartner verkoopt cateringactiviteit

Het was al langer bekend dat Aviapartner een koper zocht voor zijn cateringtak. Die behoort niet langer tot de kernactiviteiten van de groep: met name de afhandeling van passagiers- en vrachtvluchten in Europa, meldt de Belgische krant De Standaard.

De vakbonden zijn ongerust over de gevolgen voor het personeel. ‘We vrezen dat de werknemers onder een ander paritair comité (dat van de horeca) zullen komen en dat betekent lagere lonen en lagere nachtpremies’, verklaarde Sandra Langenus, gewestelijk secretaris van vakbond ABVV.

Aviapartner zou aan Gate Gourmet ook een werkzekerheidsgarantie hebben gevraagd bij overname, maar niet hebben gekregen. Over de financiële afhandeling van de deal zijn nog geen mededelingen gedaan.

Reageer op dit artikel