Medewerker in dienst

Collectie bijgewerkt op 11-07-2025

Verschillende aspecten spelen een rol als het gaat om medewerkers die aan het werk zijn. In deze collectie staan tips & tricks voor horecaondernemers als het gaat om het behouden en opleiden van medewerkers, samenwerken, inroosteren en ziekte. Ook delen ondernemers hun praktijkvoorbeelden.

Uitleg

  1. Het check-in gesprek: meer inzicht in werkbeleving werknemers
  2. Zo houd je medewerkers tevreden voor langere tijd
  3. Stappenplan: zo pak je een functioneringsgesprek goed aan
  4. Wat verandert er aan het inroosteren van medewerkers in de nieuwe cao?
  5. Hoe zit het met de rusttijden en werktijden in de horeca
  6. Dit zijn de regels voor vakantiewerk door scholieren
  7. Welke wijnopleidingen zijn er en waarvoor leiden ze op?
  8. Loonbeslag: wat betekent dit voor de ondernemer en de medewerker
  9. Seksuele intimidatie in de horeca: hoe ga je daar mee om?
  10. Wat te doen bij alcohol of drugsgebruik door werknemers
  11. Mijn horecamedewerkers misdraagt zich privé: moet ik hier iets mee?
  12. Pesten op de werkvloer: zo duur kan het uitpakken
  13. Goed samenwerken als team: benut persoonlijke eigenschappen via disc
  14. Zelfsturend team in de horeca: zo werkt het
  15. 12 praktische vragen over het ouderschapsverlof voor horecapersoneel
  16. Mag een werknemer vakantieuren meenemen naar het nieuwe jaar?
  17. Hoe zit het met zorgverlof in de horeca?
  18. Is een werknemer verplicht om tijdens de feestdagen te werken?
  19. Welke soorten bijzonder verlof zijn er in de horeca?
  20. Hoe zit het met vakantie tijdens ziektedagen?
  21. Zo zit het met vakantie aanvragen, een verzoek weigeren en het vakantiegeld
  22. Loyaliteitsverlof in de horeca, hoe zit dat?
  23. Stappenplan voor re-integratie langdurig zieke werknemers
  24. Zo voer je een verzuimgesprek met een medewerker die vaak ziek is
  25. Hoe zit het met vakantie tijdens ziekte?
  26. Een doktersbriefje: mag je dit vragen als horecapersoneel ziek is?
  27. Mag ik als horecaondernemer een ziekmelding weigeren?
  28. Loondoorbetaling bij ziekte in de horeca: zo werkt het
  29. Hoe zit het met plus- en minuren volgens de nieuwe horeca cao?
  30. Zo zit het met vakantie aanvragen, een verzoek weigeren en het vakantiegeld