Club Birdies combineert indoor golf met relaxed fine dining
Indoor golfclub, bar en restaurant Club Birdies heeft zijn deuren geopend in het Amsterdamse Schinkel District.
Op deze pagina vind je verzamelingen van artikelen over alles wat te maken heeft met bedrijfsvoering. Denk hierbij aan tips voor het werven en aannemen van nieuwe medewerkers, uitlegartikelen over wet & regelgeving en alles over het succesvol exploiteren van een horecazaak. Direct hieronder vind je een uitgelichte selectie door de redactie.
Indoor golfclub, bar en restaurant Club Birdies heeft zijn deuren geopend in het Amsterdamse Schinkel District.
Het aantal faillissementen is in augustus opnieuw afgenomen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gingen vorige maand 278 bedrijven failliet.
Na het succes van Catch en Encore, verrijkt de familie Simonis de Haagse kust met een nieuw culinair pareltje: La Petite Encore by Simonis. Vanaf woensdag 17 september opent dit stijlvolle restaurant haar deuren en belooft het een nieuwe plek te worden waar verfijning, sfeer en smaak samenkomen.
Heb ik voldoende dossier opgebouwd over het disfunctioneren van een werknemer? Dat is de vraag als je een medewerker die niet goed functioneert wilt ontslaan via de kantonrechter.
Als je wilt starten in de horeca moet je een aantal vergunningen aanvragen en heb je te maken met wetten en regels. Of het nu gaat om een horecavergunning, drank- en horecavergunning, terrasvergunning of omgevingsvergunning.
Er wordt nogal eens een exploitatievergunning geweigerd op basis van de Wet Bibob. Maar de gemeente moet zo'n een weigering goed motiveren, zo blijkt uit een uitspraak van de Raad van State. Kenny van der Hoeven, advocaat bij Meester Advocaten legt het uit.
Een medewerker blijft na sluit met een paar collega's hangen, drinkt een paar biertjes en gaat daar net iets langer mee door dan de rest. In zijn ogen heeft hij geen (alcohol)probleem.
Kunstmatige intelligentie in de horeca verovert steeds meer terrein. Maar waar moet je als ondernemer beginnen?
Crowdfunding is al jaren een populaire manier van financieren in de horeca. Ook in het afgelopen jaar zagen we weer verschillende acties succesvol slagen. In dit artikel zetten we alles over crowdfunding op een rij. Praktische tips voor het starten van crowdfunding. Maar we geven ook wat waarschuwingen: waar moet je op letten, wat zijn de valkuilen? Wat te doen als het onverhoopt toch mis gaat? Zo maak je uiteindelijk van jouw crowdfundingsactie een succes.
Werken met hitte kan risico's met zich meebrengen. Wat kunnen ondernemers doen als het kwik flink stijgt en welke maatregelen zijn er om medewerkers te beschermen tegen de warmte en de zon?
Het kan een buitenkansje zijn om via een online veiling een goede combisteamer te bemachtigen, of juist om je interieur te verkopen bij een conceptwijziging. Waar moet je op letten bij het zaken doen met een veilinghuis? Misset Horeca zet tips voor kopers én verkopers op een rijtje.
Nelson Tanate is te vroeg de opvolger van Jonnie Boer geworden bij De Librije in Zwolle. Maar De Librije, blijft De Librije, daar zorgt het intact gebleven team wel voor. 'De reserveringsaanvragen zijn met 200 procent gestegen.'
Wat een ondernemer (vaak) succesvol maakt? Geen beren op de weg zien. Dat bewijst Alexandra Bogatjov (25), sinds januari de nieuwe eigenaar van De Pizzabakkers Rotterdam.
Sanne Huisman loopt in haar tijd als bartender aan tegen het feit dat ze voor of na haar werk niet (altijd) kan eten waar ze zin in heeft. En dus opent ze in Amsterdam Teds, waar gasten de hele dag kiezen van één menukaart.
In de horeca is de druk groot om nieuwe gasten aan te trekken. Maar minstens zo belangrijk is het koesteren van de bestaande gast. En daar kan moderne techniek een handje bij helpen.