Uitzendkracht straks even duur als vaste medewerker: Wat betekent nieuwe cao-regeling?
Horecaondernemers opgelet: uitzendkrachten krijgen vanaf 1 januari 2026 gelijkwaardige arbeidsvoorwaarden.
Op deze pagina vind je verzamelingen van artikelen over de bediening. Met tipverhalen, best practices of uitleg krijg je antwoord op vragen over dit onderwerp. Van gastbenadering tot het samenwerken binnen het team, digitalisering en hygiëne. Direct hieronder vind je een uitgelichte selectie door de redactie.


Horecaondernemers opgelet: uitzendkrachten krijgen vanaf 1 januari 2026 gelijkwaardige arbeidsvoorwaarden.

Medewerkers van je horecabedrijf hebben het wettelijke recht op zorgverlof.

Hoe de arbeidsmarkt er ook uit ziet, je kunt altijd in een situatie terechtkomen waarin je van bepaalde medewerkers af wil.

Horecaondernemers opgelet: uitzendkrachten krijgen vanaf 1 januari 2026 gelijkwaardige arbeidsvoorwaarden.

Medewerkers van je horecabedrijf hebben het wettelijke recht op zorgverlof.

Hoe de arbeidsmarkt er ook uit ziet, je kunt altijd in een situatie terechtkomen waarin je van bepaalde medewerkers af wil.

Als er sprake is van een hoog ziekteverzuim bij een horecamedewerker, dan is het tijd voor een gesprek.

De zon schijnt volop dus de terrassen zitten vol. Goed voor de omzet. Maar niet alle gasten zijn welkom. Zo is er het fruitvliegje.

Veel, zo niet alles, in de horeca draait om beleving. Maar wat als juist de beleving in jouw zaak 'dood' is?

De mug is momenteel een grote bron van ergernis. Misset Horeca geeft tips om de mug zoveel mogelijk bij je gasten vandaan te houden.

Wespen, ze komen graag af op de zoetigheden op je terras, maar het zijn onaangename bezoekers voor medewerkers en de gasten. Misset Horeca zet een aantal tips op een rij om wespen te weren van het terras.

Doordachte bedrijfskleding is dé manier om als horecaondernemer op te vallen en je te onderscheiden. Maar ook om je medewerkers te laten stralen.

Horecaondernemer René Bogaart laat niets aan het toeval over. Ook wat betreft gastbenadering heeft de succesvolle tycoon een messcherpe strategie.

Het mooie voorjaarsweer kan voor horecaondernemers een flinke uitdaging zijn als het personeel niet op tijd geworven en ingewerkt is.

De QR-code in de horeca is op zijn retour.