Misset Horeca
  • Start gratis proefperiode
  • Inloggen
  • Actueel
  • Ondernemen
    • Nieuwe medewerker
    • Medewerker in dienst
    • Medewerker uit dienst
    • Horecabedrijf starten
    • Financieel gezond
    • Wetten & Regels
  • Eten & drinken
    • Menukaart
    • Recepten
    • Drankenkaart
    • Seizoenen en feestdagen
  • Bediening
    • Gastbenadering
    • Digitalisering
    • Hygiëne
  • Terras
  • Interieur
    • Keuken inrichten
    • Conceptontwikkeling
    • Inrichting
  • Inspiratie
  • Terras Top 100

Filters instellen

Filters instellen

1
Filters wissen

Categorie

Type

Ondernemen

Eten & drinken

Bediening

Terras

Interieur

  • De keuken van Moeke Rhenen in Rhenen.
    Personeel inroosterengisteren

    Ondernemers over de extreme hitte: 'Het is 56 graden in de keuken'

    De mussen vallen dood van het dak, maar het terras zit stampvol. Kortom: er moet gewerkt worden. Voor ondernemers een lastige spagaat.

  • Openingengisteren

    Jong keukenduo opent Restaurant Mare aan de jachthaven van Plasmolen

    Plasmolen is een culinaire hotspot rijker: Restaurant Mare, gelegen in de jachthaven aan de Mookerplas.

  • Prijsstijginggisteren

    Forse terugval in hotelovernachtingen verwacht door hogere btw

    De voorgenomen verhoging van het btw-tarief op logies van 9 naar 21 procent per 2026 kan ingrijpende gevolgen hebben voor de Nederlandse horeca.

  • Personeel samenwerkengisteren

    10 tips voor het motiveren van horecapersoneel

    Het ideaalbeeld is een team medewerkers dat elke dag vol goede moed en met een brede glimlach op het gezicht aan het werk is.

  • Albert Kooy van Dutch Cuisine
    Dutch Cuisinegisteren

    Dutch Cuisine is klaar met de vrijblijvendheid: 'Iedereen mag meedoen, maar we gaan wél meten'

    Na tien jaar idealisme zet Dutch Cuisine een volgende stap. De beweging van chefs die zich inzet voor een houdbare en toekomstbestendige gastronomie in Nederland, gaat vanaf nu meten in hoeverre aangesloten restaurants hun principes écht naleven. 'Het is tijd om volwassen te worden', zegt voorzitter en SVH Meesterkok Albert Kooy. 'We blijven een beweging, maar wel één met tanden.'

  • Herinrichting en Renovatie1 jul. 25

    Restaurant Huisje James van Van der Valk Apeldoorn heropent na make-over

    Na een complete make-over heropent Huisje James, het exclusieve fine dining restaurant van Van der Valk Apeldoorn - De Cantharel, zijn deuren.

  • Financieel gezond1 jul. 25

    Meer grip op kosten én personeel: dag 2 van de Horecatour aan de Zeeuwse kust

    Tijdens de tweede dag van de ondernemerstour door Zeeland bezoekt Misset Horeca met Lenting en Partners een aantal geselecteerde horecaondernemers langs de kust. Van een modern strandpaviljoen, een succesvol restaurant tot een hotel waar je binnenkomt via de bar: de ondernemers vertellen openhartig over hun aanpak, hun investeringen, hun valkuilen en de lessen die ze geleerd hebben.

  • Sluitingen1 jul. 25

    Aziatische restaurants verder in de problemen door tekort aan koks

    Het enorme tekort aan goed opgeleide koks in de Aziatische keuken laat zich onverminderd voelen.

  • Onderscheid tussen peuters en kinderen bij Jagersrust in Velden.
    Menukaart samenstellen1 jul. 25

    Inspiratie voor het kindermenu: 5 ondernemers over hun aanpak

    Een kindermenu met een snackje en friet op de kaart? Dan hoor je bij de meerderheid van de restaurants. Het gezonder aanvliegen blijft lastig. Ter inspiratie vertellen vijf ondernemers over hun aanpak van het kindermenu in hun restaurant, waaronder een gezonde prijswinnaar.

  • Faillissementen1 jul. 25

    Deze horecazaken gingen failliet of sloten de deuren in juni 2025

    Ook in de afgelopen maand gingen er weer horecazaken failliet, of besloten ondernemers zelf te stoppen met hun bedrijf. Misset Horeca publiceert maandelijks de sluitingen die bij de redactie bekend zijn. Dit is het overzicht van juni 2025.

  • Niels te Vaanhold, topbarista en Q-grader bij Mocca d’Or: Gasten willen verrast worden, zeker als ze iets nieuws kunnen proeven dat ze thuis niet zo snel maken.'
    Koffiegisteren

    Zomerse inspiratie van Mocca d'Or: verras je gasten met lekkere koffie en thee specials

    De warme zomermaanden bieden volop kansen om je drankenkaart te verrijken en gasten het ultieme vakantiegevoel te geven met lekkere koffie- en theespecials. Slimme recepturen, goede presentatie en oog voor kwaliteit maken deze zomer hét verschil. Koffiespecialist Mocca d'Or helpt je op weg met inspirerende recepten, seizoensblends en trainingen die jouw team klaarstomen voor een succesvol terrasseizoen.

  • Booking.com30 jun. 25

    Megaclaim tegen Booking.com in de maak

    Stichting Consumenten Competition Claims (CCC) en de Consumentenbond starten een collectieve actie tegen Booking.com.

  • Menukaart samenstellen30 jun. 25

    Onder de Linden* in Aduard gaat lokaler, duurzamer en goedkoper

    Herberg Onder de Linden in het Groningse Aduard wordt nog lokaler en toegankelijker. Het met een Michelinster bekroonde restaurant van Steven Klein Nijenhuis schrapt vrijwel alle producten van verder weg.

  • Openingen30 jun. 25

    Deze horecazaken openden in juni 2025

    Iedere maand weer openen er nieuwe horecazaken hun deuren. Collega's die gepassioneerd starten met hun horecabedrijf en graag hun trots delen. Misset Horeca publiceert maandelijks een overzicht van nieuw geopende restaurants, (eet)cafés en hotels. Bekijk hieronder het overzicht van juni 2025.

  • Alcoholische Drank30 jun. 25

    Ondernemers over het traditionele sluitdrankje: 'Nog eentje dan?'

    Sluitdrankje of zuipfeest? Het blijkt in de horeca nog altijd een dun lijntje te zijn waar ondernemers op balanceren.

  • Medewerker in dienst29 jun. 25

    Werken met hitte: zo zorg je goed voor je medewerkers

    Werken met hitte kan risico's met zich meebrengen. Wat kunnen ondernemers doen als het kwik flink stijgt en welke maatregelen zijn er om medewerkers te beschermen tegen de warmte en de zon?

  • Sem Beks, met links daarnaast Thérèse Boer en Gert Wiltvank
    De Librije28 jun. 25

    Sem Beks maakt De Librije nog wat trotser: wéér een meestertitel erbij in Zwolle

    Het was een dag vol emoties bij De Librije*** in Zwolle. Op vrijdag 27 juni slaagde Hoofd-sommelier Sem Beks (32) voor zijn Meesterproef en mag hij zich voortaan SVH Wijnmeester noemen. Daarmee is hij de 36ste Wijnmeester van Nederland én werkt hij bij het enige restaurant in ons land waar maar liefst vier SVH Meesters actief zijn. Een unieke prestatie, die symbool staat voor het uitzonderlijke niveau van het driesterrenrestaurant.

  • Marcel Bonda
    Ron Blaauw27 jun. 25

    Marcel Bonda nieuwe chef de cuisine bij Ron Gastrobar Amsterdam

    Ron Gastrobar aan de Sophialaan in Amsterdam heeft een nieuwe chef de cuisine: Marcel Bonda.

Volgende pagina
  • Abonneren
  • Nieuwsbrief
  • Over Misset Horeca
  • Digitaal magazine
  • Klantenservice
  • Vacatures
  • Contact
  • Adverteren

Actueel

Ondernemen

  • Nieuwe medewerker
  • Medewerker in dienst
  • Medewerker uit dienst
  • Horecabedrijf starten
  • Financieel gezond
  • Wetten & regels

Eten & drinken

  • Menukaart
  • Recepten
  • Drankenkaart
  • Seizoenen en feestdagen

Bediening

  • Gastbenadering
  • Digitalisering
  • Hygiëne

Terras

Interieur

  • Keuken inrichten
  • Conceptontwikkeling
  • Inrichting

Terras Top 100

  • Michelin
  • Gault&Millau
  • Lekker

Inspiratie

  • Restaurant
  • Café
  • Hotel

Misset Horeca is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen