Alles over Joost Leopold

foto: Herbert Wiggerman

Met deze tips voorkom je klachten van het werken achter de espressomachine

Weinig ondernemers staan stil bij de risico's die medewerkers lopen als ze hele dagen achter de espressomachine aan het werk zijn. Maar het...

Joost Leopold (l) en Bregje Deben (m) van De Koffieschool ondertekenen de samenwerking met Suzanne Staal van Horeca & Toerisme College.

Horeca & Toerisme College en De Koffieschool bieden barista-opleiding voor volwassenen

Het Horeca & Toerisme College in Nieuwegein en de Koffieschool in Utrecht slaan de handen ineen om - met ingang van het nieuwe schooljaar -...

Filterkoffie kan óók prima in een grote horecazaak

Filterkoffie kan óók prima in een grote horecazaak

Omwille van de snelheid en misschien ook een beetje de angst voor het onbekende, kiezen nog altijd maar weinig grote horecabedrijven voor...

Wat is de invloed van water op de smaak van koffie?

Wat is de invloed van water op de smaak van koffie?

Koffie bestaat uit 91 (espresso) tot 98 (filterkoffie) procent uit water. Niet zo gek dat dus ook dat water grote invloed heeft op de uiteindelijke...

Joost Leopold: De afdronk

Joost Leopold: De afdronk

Op alles wat je schrijft kunnen aanmerkingen komen, het kan in twijfel getrokken worden op het moment dat je iets zwart op wit beweert. Dat is het...

Joost Leopold: Espressoapparaat voor thuiswerkers

Joost Leopold: Espressoapparaat voor thuiswerkers

Op de zaak bent u vast gewend aan de heerlijkste espresso's en cappuccino's uit het espressoapparaat. Maar hoe doe je dat nu je gedwongen thuis werkt?

Joost Leopold: De toekomst van koffie is...surrogaatkoffie

Joost Leopold: De toekomst van koffie is...surrogaatkoffie

Wat als wetenschappers nu eens gelijk hebben? En er over 50 jaar echt geen koffie meer te verkrijgen is? Wat dan? Dan zullen er in Nederland alleen...

Joost Leopold: Besteed aandacht aan vergaderkoffie

Joost Leopold: Besteed aandacht aan vergaderkoffie

In coronatijd werken veel kantoormedewerkers thuis, maar inmiddels zetten bedrijven vergaderingen ook steeds vaker weer op de agenda. Niet alleen...

Smaakbeleving: koffie in dikwandige blauwe kop zoeter dan in dun wit kopje

Smaakbeleving: koffie in dikwandige blauwe kop zoeter dan in dun wit kopje

De smaak van een kop koffie is meer dan alleen wat er ín de kop zit. Hoe gasten de smaak van die koffie ervaren, wordt door nog veel meer factoren...

Joost Leopold: De Italiaanse espressocultuur

Joost Leopold: De Italiaanse espressocultuur

Menig (beginnende) koffieliefhebber zoekt naar de 'perfecte Italiaanse espresso' als ultieme koffie. Zij halen uit die Italiaanse koffie veel meer...