Kuppens Management
Tips om no shows te voorkomen
No show is nog altijd een veel voorkomend probleem in de horeca. Uit eerder onderzoek blijkt dat dit restaurants gemiddeld €1800 per maand kost. Hoe kan je no show voorkomen?
No show is nog altijd een veel voorkomend probleem in de horeca. Uit eerder onderzoek blijkt dat dit restaurants gemiddeld €1800 per maand kost. Hoe kan je no show voorkomen?
Bijna negentig procent (88%) van de horecaondernemers in Nederland heeft minstens één keer per maand last van no-shows, oftewel gasten die hun reservering zonder enige vorm van kennisgeving niet nakomen.
Er is beroering onder restaurateurs. Na de dominantie op de markt door The Fork, brak het kleine Nederlandse initiatief van Formitable de markt open. Met persoonlijke dienstverlening, goede communicatie en redelijke prijsstellingen. Met de overname van Formitable en Resengo door het Frans-Spaanse Zenchef lijkt de markt weer terug naar af te zijn vrezen veel ondernemers.
15% van de restaurantreserveringen in Nederland is een no-show. Dat blijkt uit de jaarlijkse Restaurant Monitor, uitgevoerd door BookDinners. 88% van de respondenten geeft aan minimaal evenveel en zelfs ook vaker een restaurant te willen bezoeken in 2024.
Bijna de helft van de Nederlanders (44%) begrijpt niet waarom ze een aanbetaling moeten doen bij het plaatsen van een online reservering voor een restaurant. Dat blijkt uit onderzoek, waarvoor 1.000 mensen werden ondervraagd. 'Het is belangrijk om duidelijk te communiceren over waarom dit van gasten gevraagd wordt.'
De Belgische start-up Yeat lanceert haar app nu ook in Nederland: restaurants die zijn opgenomen in de selecties van Michelin of Gault&Millau kunnen tafels die last minute zijn vrijgekomen via deze app aanbieden. 'Yeaten moet een werkwoord worden.'