Lumière Maastricht
Restaurant Huisje James van Van der Valk Apeldoorn heropent na make-over
Na een complete make-over heropent Huisje James, het exclusieve fine dining restaurant van Van der Valk Apeldoorn - De Cantharel, zijn deuren.
Na een complete make-over heropent Huisje James, het exclusieve fine dining restaurant van Van der Valk Apeldoorn - De Cantharel, zijn deuren.
Het enorme tekort aan goed opgeleide koks in de Aziatische keuken laat zich onverminderd voelen.
Ook in de afgelopen maand gingen er weer horecazaken failliet, of besloten ondernemers zelf te stoppen met hun bedrijf. Misset Horeca publiceert maandelijks de sluitingen die bij de redactie bekend zijn. Dit is het overzicht van juni 2025.
Stichting Consumenten Competition Claims (CCC) en de Consumentenbond starten een collectieve actie tegen Booking.com.
Herberg Onder de Linden in het Groningse Aduard wordt nog lokaler en toegankelijker. Het met een Michelinster bekroonde restaurant van Steven Klein Nijenhuis schrapt vrijwel alle producten van verder weg.
Ron Gastrobar aan de Sophialaan in Amsterdam heeft een nieuwe chef de cuisine: Marcel Bonda.
Bij Bourgondisch Rosmalen kondigt met trots de komst aan van twee nieuwe chefs: Quintus te Duits (27) en Tim Everaars (31). Samen vormen zij een inspirerend duo dat het restaurant naar nieuwe hoogten zal brengen, met een perfecte balans tussen innovatie en ambacht.
Sinds de lente van 2024 waait er een frisse wind door de bierkaarten van Limburg: Mergel Wit. Het witbier van Stadsbrouwerij Maastricht - gebotteld in een opvallend blauw flesje en met een subtiele knipoog naar de Limburgse bodem - is in korte tijd uitgegroeid tot een vaste waarde in de regionale horeca. Van Wyck tot Wolder, van stadsplein tot stadspark: dit bier hoort bij zonnige dagen en goed gezelschap.
Chef-eigenaar Tommy Janssen en Maitre-eigenaar Vera Voorend kondigen een verbouwing en restyling aan van restaurant Maeve.
Hoe maak je een hufterproof terras zodat de meubels bestand zijn tegen vandalisme? Misset Horeca vroeg het aan expert.
Zodra de eerste zonnestralen verschijnen, loopt het vol op het terras. Geweldig voor de sfeer én de omzet, als alles tenminste goed draait. Want elk tafeltje extra is ook een extra handeling voor je team. Hoe zorg je ervoor dat je terras top presteert, zonder dat je medewerkers oververhit raken? 'Bij Lightspeed geloven we: slimme technologie is de sleutel tot rust, snelheid én gastvrijheid', vertelt Emine Youssef, Regional Director, Benelux Hospitality, bij Lightspeed.
Hotel ibis Tilburg speelt in op de vraag naar betaalbare en toegankelijke overnachtingsmogelijkheden in de regio Tilburg door fors uit te breiden. Het hotel groeit van 80 naar 184 kamers.
Sinds corona stonden de activiteiten van EPCAS, de belangenbehartiging van de Europese professionele cateraars, op een laag pitje. Eind juni kwamen de leden weer bij elkaar in Amsterdam.