Restaurant Maeve* gaat verbouwen en restylen

Restaurant Maeve* gaat verbouwen en restylen

Chef-eigenaar Tommy Janssen en Maitre-eigenaar Vera Voorend kondigen een verbouwing en restyling aan van restaurant Maeve.

Het sterrenrestaurant Maeve is gevestigd in een karakteristiek rijksmonument in Utrecht. Vera Voorend: 'Komende zomer wordt het gehele interieur vernieuwd en wordt een deel van het restaurant verbouwd. Na vier jaar na opening zijn wij klaar voor een volgende stap en willen wij de ambiance en gastbeleving naar een volgend niveau brengen.

Hiervoor wordt het gehele interieur en lichtplan vernieuwd, waarbij ook de entreehal en toiletruimte worden verbouwd. Na een succesvolle start van Maeve kijken wij met veel vertrouwen naar de toekomst en zijn wij klaar om door te pakken.'

Kleurrijke accenten

Visuals en ontwerp: Manon de Groot, Foto-credits: Buro Food.
Visuals en ontwerp: Manon de Groot, Foto-credits: Buro Food.

Voor het interieur is ontwerpster Manon de Groot ingeschakeld. In het design is gekozen voor een natuurlijke basis met kleurrijke accenten en een mix aan materialen. Manon de Groot: 'We behouden de identiteit van Maeve maar geven het interieur meer diepte en warmte, met oog voor detail en functionaliteit. Maeve is klaar voor de volgende stap het interieur groeit daarin mee'.

Foto-credits: Buro Food.
Foto-credits: Buro Food.

Tommy Janssen: 'Vier jaar geleden zijn wij samen gestart vol ambities en overgave. Wij kijken met trots terug op de mijlpalen zoals het ontvangen van de Michelinster, 15 punten Gault&Millau, het winnen van het NK Gouden Koksmuts en het aansluiten bij Alliance Gastronomique.'

'Toen wij in 2021 startten hebben wij de zaak gebouwd met 40-45 couverts, waarna wij eigenlijk hebben gemerkt ons nog beter te voelen bij een kleinschaligere setting. Door te richten op een geheel van 30-35 couverts is er meer ruimte voor gastbeleving, ontwikkeling en verfijning. Met een vernieuwde en hoogwaardige ambiance sluit de gastbeleving hier nog beter op aan.'

Medio Augustus heropent Maeve de deuren.

Bekijk deze collectie

Conceptontwikkeling

Bij het starten, restylen of renoveren van een horecabedrijf heb je vaak wel een idee hoe het uiteindelijk moet worden. Maar hoe begin je? Hoe ontwikkel je een succesvol concept en waar moet je op letten bij de inrichting? In deze collectie tips en inspiratie voor ondernemers. Ook delen horecaondernemers hun ervaringen.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.