Tommy Janssen en Vera Voorend starten restaurant Maeve

Tommy Janssen en Vera Voorend starten restaurant Maeve
Vera Voorend en Tommy Janssen

Tommy Janssen en zijn partner Vera Voorend openen nog deze zomer hun eigen restaurant. Janssen was hiervoor chef bij Restaurant Bentinck in Amerongen en werkte daarvoor bij Kasteel Heemstede, De Burgemeester en La Rive. Ook Voorend werkte bij De Burgemeester en bij Aan de Zweth.

Tommy Janssen en Vera Voorend openen restaurant Maeve in Utrecht in de zomer van 2021. ‘We hebben jaren geïnvesteerd in het opdoen van kennis en ervaring en nu is het tijd om onze droom te verwezenlijken en voor onszelf te beginnen.’

Het restaurant is gevestigd in een karakteristiek rijksmonument aan de Kromme Nieuwegracht in Utrecht centrum, op steenworp afstand van de Dom. Het interieur en de uitstraling worden volledig vernieuwd en er wordt gekozen voor een eigentijds en fris interieur met unieke details.

Restaurant Maeve is een casual fine-dining restaurant met een verfijnde keuken. Het restaurant telt 40 couverts en de open keuken staat centraal. Chef Janssen laat zich inspireren door producten van Nederlandse bodem en hecht veel waarde aan duurzaamheid. ‘Mijn keuken kenmerkt zich door frisse, lichte, gerechten. Ik heb een Franse basis en werk met veel groenten bereidingen, kruiden en lokale producten.’

Vera zal de rol van maître vervullen en het serviceteam aansturen. ‘Bij restaurant Maeve komen gasten genieten van een totale gastronomische beleving in een sfeervolle en informele ambiance.’

Tommy Janssen

Ambitieus horecakoppel

Tommy en Vera zijn een ambitieus horeca koppel met jarenlange ervaring in top restaurants. Zo heeft Tommy gewerkt bij restaurant Kasteel Heemstede*, De Burgemeester*, La Rive Amstel Hotel* en Bentinck. Vera heeft haar opleiding aan de hoge Hotelschool Den Haag succesvol afgerond en gewerkt bij o.a. restaurant De Burgemeester* en restaurant Aan de Zweth*. Daarnaast heeft het koppel ook in het buitenland unieke ervaringen opgedaan. Ze hebben in 2020 samen stage gelopen bij één van ‘s werelds beste restaurants: restaurant Geranium*** in Kopenhagen. Tevens heeft Tommy in 2018 stage gelopen bij restaurant Hertog Jan*** in Brugge, dat ook behoorde tot ‘World’s 50 Best Restaurants’.

Bekijk deze collectie

Horecabedrijf starten

Een eigen horecabedrijf starten is een droom voor veel mensen. Maar om die droom te realiseren moet je goed nadenken over de te voeren bedrijfsvoering, wet- en regelgeving waar je mee te maken krijgt, verzekeringen en nog veel meer. Deze collectie helpt je daarmee op weg.