Frank Bakkenes nieuwe chef-kok restaurant Bentinck Amerongen

Frank Bakkenes nieuwe chef-kok restaurant Bentinck Amerongen
Vlnr. Kevin Mewe, Frank Bakkenes, Tommy Janssen en Luc van den Brink.

Frank Bakkenes is de nieuwe chef-kok van restaurant Bentinck Amerongen. Daarmee volgt hij Tommy Janssen op onder wie Bakkenes de afgelopen werkte in de keuken van het restaurant dat gevestigd is op het landgoed van Kasteel Amerongen.

Frank Bakkenes is een bekend gezicht bij Bentinck Amerongen. Al twee jaar werkt hij als rechterhand van Tommy Janssen en zal het stokje nu overnemen.

Bakkenes werkte, na zijn opleiding aan de Cas Spijkers Academie, eerder als chef-kok bij sterrenrestaurant Vrienden van Jacob. De nieuwe chef-kok heeft een grote voorliefde voor de Franse keuken en het werken met pure smaken. Kevin Mewe wordt zijn rechterhand samen met Luc van den Brink. 'Met een keukenbrigade van tien man sterk hebben we alles in huis om perfecte kwaliteit te bieden en gasten culinair te verrassen.'

Tommy Janssen vertrekt in de loop van het jaar om zijn eigen restaurant te openen. 'Het is altijd mijn droom geweest om mijn eigen zaak te openen en die ga ik nu verwezenlijken.' Tot die tijd zal hij het team ondersteunen en zich voorbereiden. Zo gaat hij een maand stage lopen in Kopenhagen bij Geranium, dat behoort tot de top 5 beste restaurants ter wereld.