nieuws

Ex-inspecteur Van de Rijt vindt Lekker te lief

Horeca

Peter van de Rijt, ex-inspecteur van Lekker, vindt de restaurantgids in zijn nieuwe opzet veel te lief. De Amsterdammer, die jarenlang voor de gids restaurants heeft beoordeeld, meent dat het oorspronkelijke uitgangspunt van Lekker geweld is aangedaan. ‘Lekker was een kritische gids, bedoeld voor de consument. De kritische toon is nu volledig verdwenen.

Van de Rijt ergert zich aan de overdaad aan positief nieuws. Hoofdredacteur Guido Nijssen en hoofdinspecteur Wynand Vogel nemen volgens de ex-inspecteur te weinig afstand van de restaurants. ‘Iedereen doet een plas en het bleef zoals het was. In elk restaurant ziet het linnen er mooi uit, is de bediening aardig en is het eten lekker. Ik vind de Lekker nieuwe stijl een belediging voor de intelligentie van de lezer.’

Van de Rijt heeft geen kritiek op de ranglijst. ‘Hooguit is het opvallend dat restaurant Parkheuvel in Rotterdam derde staat, terwijl het toch drie sterren van Michelin heeft gekregen.’

Reageer op dit artikel