nieuws

Zwanenberg koopt halalgigant

Horeca

De Zwanenberg Food Group neemt Anur Halalfood in Wijchen over. Dit bedrijf is naar eigen zeggen marktleider op het gebied van kipfrikadellen, kebab en andere volgens islamitische regels gefabriceerde gemaksvoeding. Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

Anur levert aan ongeveer zesduizend islamitische winkels in heel Europa. Daarbij wordt gebruik gemaakt van eigen diepvriezers. Zwanenberg produceert zelf al sinds 1994 halalproducten en denkt met deze overname zijn positie op deze groeimarkt aanzienlijk te versterken. De totale omzet van de halaldivisie van Zwanenberg komt door deze overname uit op ongeveer 50 miljoen euro.

Anur Halalfood is in 1994 opgericht door een Turkse familie in Nederland. Het bedrijf is onlangs ook begonnen met de productie van grootverpakkingen voor het snack- en out-of-homekanaal.