61 Procent van de ondervraagden ergert zich aan ongeïnteresseerd personeel, 53 procent aan onfatsoenlijk personeel. Het prijsniveau in horecazaken staat met 44 procent op nummer drie, gevolgd door te harde muziek (40 procent) en slechte kwaliteit van de bestelling (36 procent).
Verder blijkt uit het onderzoek dat de gezellige sfeer (59 procent) voor de grootste reden is om een horecazaak te bezoeken. Uitgaan met vrienden en kennissen staat met 52 procent op nummer twee, gevolgd door het vriendelijk en goede personeel (43 procent). Het prijsniveau van het bedrijf staat met slechts 9 procent onderaan in de ranglijst met de belangrijkste reden om een horecabedrijf te bezoeken.
De resultaten van het onderzoek werden woensdag bekendgemaakt via een publicatie in het aan bierbrouwer Heineken gelieerde vaktijdschrift. Ruim duizend gasten van horecagelegenheden hebben aan het onderzoek meegedaan. Totaal deden er 479 mannen en 527 vrouwen mee aan het onderzoek, waarvan 40 procent ouder was dan 30 jaar.