nieuws

Ook Klosse in tv-programma De Vreemde Eend

Horeca

Naast Jonnie Boer gaat ook Peter Klosse zich bemoeien met de opleiding van de 23-jarige Rick Welman tot chef-kok. In het tv-programma De Vreemde Eend probeert Welman in drie weken tijd een topkok te worden. Begin maart berichtte we over de rol van Jonnie Boer in dit programma. Nu is bekend geworden dat ook Peter Klosse zijn deskundigheid beschikbaar stelt.

Ook Klosse in tv-programma De Vreemde Eend

Klosse, smaakkenner en eigenaar van toprestaurant De Echoput in Hoog-Soeren, heeft als taak Welman alles bij te brengen over smaak. En dat is geen makkelijke klus. Welman loopt in het dagelijks leven als eigenaar van een hamburgerkraam kermissen af. Volgens het persbericht van de KRO kan hij dan ook geen avocado van een komkommer onderscheiden. Klosse kan dus aan de bak.

Dat geldt vanzelfsprekend ook voor Boer. De chef-kok van driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle gaat zich bezighouden met de dagelijkse training van Amsterdammer Welman. Boer: ‘Het wordt een lastige klus. Alleen echte beesten weten zich staande te houden in de keuken.’

Als eindtest moet Welman een exquise gerecht bereiden en daarbij de perfect passende wijn presenteren. Wijncriticus Jan van Lissum en Jacob Jan Boerma van restaurant De Leest in Vaassen zullen Welman hierop beoordelen.

De Vreemde Eend is vanaf 6 mei wekelijks om 21.00 uur op Nederland 1 te zijn bij de KRO.

Foto: Frans Paalman

Reageer op dit artikel