Klosse, smaakkenner en eigenaar van toprestaurant De Echoput in Hoog-Soeren, heeft als taak Welman alles bij te brengen over smaak. En dat is geen makkelijke klus. Welman loopt in het dagelijks leven als eigenaar van een hamburgerkraam kermissen af. Volgens het persbericht van de KRO kan hij dan ook geen avocado van een komkommer onderscheiden. Klosse kan dus aan de bak.
Dat geldt vanzelfsprekend ook voor Boer. De chef-kok van driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle gaat zich bezighouden met de dagelijkse training van Amsterdammer Welman. Boer: ‘Het wordt een lastige klus. Alleen echte beesten weten zich staande te houden in de keuken.’
Als eindtest moet Welman een exquise gerecht bereiden en daarbij de perfect passende wijn presenteren. Wijncriticus Jan van Lissum en Jacob Jan Boerma van restaurant De Leest in Vaassen zullen Welman hierop beoordelen.
De Vreemde Eend is vanaf 6 mei wekelijks om 21.00 uur op Nederland 1 te zijn bij de KRO.
Foto: Frans Paalman