nieuws

TNS NIPO: Snel rookverbod invoeren

Horeca

Bijna twee derde, 62 procent om precies te zijn, van de Nederlanders is voor een rookverbod in de horeca. 53 procent vindt zelfs dat zo’n maatregel er snel moet komen. Dat blijkt uit een onderzoek van TNS NIPO in opdracht van RTL Nieuws.

TNS NIPO: Snel rookverbod invoeren

Nederlandse horecabedrijven hebben afgesproken zelf iets te doen aan de overlast van rokers, maar daarvan komt in de praktijk weinig terecht. Het nieuwe kabinet wil toewerken naar een rookverbod in de horeca in 2011. In een aantal Europese landen, waaronder Italië en Ierland, bestaat zo’n verbod al.

Tegenstanders

Overigens vindt meer dan een kwart van de ondervraagden (29 procent) dat in de horeca geen enkele beperking aan het roken mag worden opgelegd.

Zie ook:

KHN positief over rookverbod in 2011

Reageer op dit artikel