nieuws

Zalencentrum ontruimd na brand

Horeca

Zalencentrum De Loo aan de Looweg in Coevorden is zaterdagmorgen om 01.00 uur ontruimd nadat er brand was uitgebroken. Eén medewerker moest worden behandeld voor tweede graads brandwonden. Dat heeft een woordvoerster van de politie gemeld.

Zalencentrum ontruimd na brand

Uit onderzoek is gebleken dat de horecabrand is ontstaan bij een gasbarbecue. De 20-jarige medewerker van De Loo draaide na afloop van een partij de kraan van een gasfles dicht waarbij een steekvlam ontstond in de barbecue. Hij raakte gewond aan arm en gezicht en moest voor tweede graads brandwonden worden behandeld in een ziekenhuis in Emmen.

Tijdens de brand waren dertig mensen aanwezig in de zaal, 25 gasten en vijf medewerkers. Onder de gasten was een brandweerman die tevergeefs probeerde de brand te blussen. De uitgerukte brandweer gaf zaterdagochtend om 03.30 uur het sein ‘brand meester’. Tijdens de brand zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen.

Reageer op dit artikel