Barry Kleijne en Tim Dorissen nieuwe maîtres De Bokkedoorns**

Barry Kleijne en Tim Dorissen nieuwe maîtres De Bokkedoorns**
Barry Kleijne en Tim Dorissen.

Tim Dorissen gaat bij restaurant De Bokkedoorns de rol van maître op zich nemen en Barry Kleijne wordt maître-sommelier. Dorissen is al 12 jaar werkzaam in het restaurant en heeft alle kneepjes van het vak nog geleerd van Peter Bruins en later Niels van Overmeire. Met de carrièreswitch van Niels , die de horeca heeft verlaten om een opleiding voor makelaar te gaan volgen, is het tijd voor Tim een stap naar voren te zetten.

Waar Tim als protegé van De Bokkedoorns zich altijd in Overveen heeft ontwikkeld tot maître, heeft Barry zijn ervaringen bij verschillende vooraanstaande horecabedrijven opgedaan. Via de sterrenrestaurants Chapeau! en ML heeft hij verder ervaring opgedaan in het Hotel Okura Amsterdam en in Australië.

Onder Noël Vanwittenbergh heeft hij bij Ciel Blue de fijne kneepjes van het wijn vak verder ontwikkeld tot de maître-sommelier die hij is geworden. Beide mannen zijn dus door twee iconen uit ons vak opgevoed en groot gebracht.

Samen met de jarenlange ervaring van Tim bij De Bokkedoorns en uiteraard de nauwe samenwerking met eigenaar Pascal Beeren en twee sterren chef Roy Eijkelkamp vormt hij een ijzersterk team. Barry: ‘Ik heb even een uitstapje gemaakt naar De Scheepskameel maar merkte dat ik het fine dining miste. De kans die ik vervolgens bij de Bokkedoorns kreeg kon ik gewoonweg niet laten lopen’.

Voortborduren op kwaliteit

Pascal is blij met het team zoals dat nu is samengesteld: ‘Vanaf 1 juli kunnen we met elkaar de toekomst positief tegemoetzien. Met Tim weten we uiteraard precies waar we aan toe zijn en we hebben daar met elkaar al jaren naartoe gewerkt. Maar ook in Barry hebben we alle vertrouwen. Hij is gewend aan de hoge standaard die we hanteren, heeft respect voor tradities maar staat ook open voor nieuwe ontwikkelingen en uitdagingen. Bovendien kent hij al veel van onze trouwe gasten.'

'Stiekem ben ik zelfs wel blij met de veranderingen, die hebben we in het verleden ook vaak genoeg gehad en daar zijn we altijd sterk uitgekomen. Met al onze kwaliteiten en de wil om elkaar uit te dagen, van elkaar te leren, maakt dat ik erg uitkijk naar de zomer. Ik denk dat de werkdruk die we dagelijks ervaren goed het hoofd wordt geboden met de keuze voor twee maîtres in plaats van één. Een soort één plus één is drie’.

Bekijk deze collectie

Medewerker in dienst

Verschillende aspecten spelen een rol als het gaat om medewerkers die aan het werk zijn. In deze collectie staan tips & tricks voor horecaondernemers als het gaat om het behouden en opleiden van medewerkers, samenwerken, inroosteren en ziekte. Ook delen ondernemers hun praktijkvoorbeelden.