KHN: meer protestacties horeca zullen volgen

KHN: meer protestacties horeca zullen volgen

De protestacties in de horeca van zaterdag 15 januari zijn zeker niet de laatste. Dat zegt Dirk Beljaarts, directeur van Koninklijke Horeca Nederland. 'Er zullen in de komende dagen zeker meer acties volgen.'

De directeur noemt het hartverwarmend te zien hoe de opening van de horeca door veel burgemeesters en het publiek wordt omarmd. ‘Dat laat ook zien dat het kan, zo hoort het straatbeeld er ook uit te zien.’ Als het volgens hem ‘zo levensgevaarlijk’ was om cafés en restaurants te openen dan zouden burgemeesters het ook niet toestaan.

Volgens Beljaarts is het nu aan het kabinet om ‘niet tien dagen te wachten om bekend te maken wat er met de horeca, cultuur en evenementen gaat gebeuren, maar om snel en eerder dit signaal ter harte te nemen’.

Door heel Nederland openden cafés en restaurants zaterdag de deuren uit protest tegen de voortdurende sluiting van de horecasector. In veel steden gebeurde dat met toestemming van de gemeente, maar bijvoorbeeld in Utrecht werd gehandhaafd.

Protestacties horeca zaterdag

In veel gemeenten verspreid over het land gingen horecazaken zaterdag 15 januari open. Dat deden ze bij wijze van protest, omdat ze van het kabinet voorlopig dicht moeten blijven vanwege de huidige coronasituatie. Vrijdag waren horecazaken ook al open, bijvoorbeeld in het Limburgse Valkenburg en het Zuid-Hollandse Alblasserdam.