nieuws

Starwood brengt Element naar Amsterdam

Hotel

Het tweede Element hotel van Europa komt in Amsterdam. Vandaag maakte Starwood bekend dat het short stay-hotel eind 2015 opent aan het Gelderlandplein in Amsterdam-zuid. Starwood opent eind 2015 ook het eerste W van Nederland in Amsterdam.

Starwood brengt Element naar Amsterdam

Het wordt een druk jaar voor Starwood. Al tijden staat de hotelgroep op drie Nederlandse hotels, met de Luxury Collections Pullitzer in Amsterdam en Des Indes in Den Haag en het Sheraton Schiphol. In 2015 komen daar twee hotels in Amsterdam bij: W en dus ook Element.

Element is in 2008 gelanceerd, en mikt op short stay. Het Amsterdamse hotel wordt het tweede van dit merk in Europa, na Element Frankfurt Airport.

Gourmetwinkel

Het hotel beschikt over een 24-uurs fitnesscentrum, twee flexibele vergaderruimtes en een ‘all-day dining’ restaurant en bar. Ook komt er Restore, een gourmetwinkel die dag en nacht open is en van alles verkoopt voor het bereiden van een maaltijd op de kamer. Naast gratis wifi hebben gasten een 24-uurs wasserette met wasmachines en drogers tot hun beschikking en kunnen gasten fietsen huren.

Element Amsterdam krijgt 160 studio’s en éénslaapkamer suites. Elk is gekenmerkt door een vloeiend design met modulaire meubels, draaiende flat-screen televisies en grote bureaus met open lades. De op spa geïnspireerde badkamers zijn uitgerust met een regendouche en dual-flush toilet.

Elke kamer heeft een volledig ingerichte energiezuinige keuken en een Heavenly Bed, net als alle Westin-hotels, waar Element feitelijk een submerk van is. De officiële naam is Element by Westin.

Kantoorgebouw

Element Amsterdam wordt ontwikkeld door  Kroonenberg Groep B.V. die een voormalig kantoorgebouw aan het winkelcentrum Gelderlandplein zal transformeren tot hotel.

Starwood Hotels & Resorts Worldwideheeft een overeenkomst getekend met Bari Gruppe, die het hotel gaat exploiteren. Zij opereren ook het Element in Frankfurt.

‘Volgend op het succes van het recent geopende Element Frankfurt Airport Hotel, zijn we trots om onze relatie met Bari Gruppe uit te breiden met de introductie van het eerste Element hotel in Amsterdam’, zegt Michael Wale, President, Starwood Hotels & Resorts, Europe, Africa and Middle East. ‘Het unieke design van Element met ruime studio stijl kamers aangevuld met keuken faciliteiten, bieden de perfecte complete woonervaring voor reizigers die langer blijven.’

Reageer op dit artikel