Kimpton opent eerste niet-Amerikaanse hotel in Amsterdam

Kimpton opent eerste niet-Amerikaanse hotel in Amsterdam
Een suite van Kimpton in New York.

De Amerikaanse boutique-hotelketen Kimpton Hotels & Restaurants gaat haar eerste hotel buiten Amerika openen in Amsterdam. Het nieuwe hotel komt op de plek waar nu nog Crowne Plaza City Centre zit. De opening is gepland medio 2017.

Kimpton werd in januari 2015 aangekocht door Intercontinentals Hotel Group (IHG). Voor het eerst zal er nu dus een vestiging buiten de Verenigde Staten openen, in Amsterdam. Het huidige Crowne Plaza Amsterdam City Centre zal een complete transformatie ondergaan, met een vernieuwing van de lobby, restaurants, faciliteiten en kamers. Hiermee zal Amsterdam, als eerste stad buiten de VS, in 2017 een luxury Kimpton hotel rijker worden.

Fiets voor elke gast

Typerend voor de Kimpton-lijn zal het hotel worden uitgerust met 270 luxueuze boutique-kamers in het herkenbare en naar eigen zeggen, gedurfde Kimpton-design. Andere blikvangers zijn de bar en het restaurant, de gym en de vergaderruimtes. En, niet onbelangrijk in Amsterdam: iedere Kimpton-gast kan gebruik maken van de beschikbaar gestelde Public fietsen. Richard Solomons, chief executive IHG: 'We zijn zeer verheugd om deze belangrijke mijlpaal voor ons merk te mogen aankondigen. Het toont de kracht van IHG’s reikwijdte.'

'Geen betere stad dan Amsterdam

Angela Brav, chief executive, Europe, IHG: 'Europa, als thuisbasis van boutique, is voor ons de ideale plek om het eerste Kimpton buiten Amerika te openen. Ik kan me geen betere stad dan Amsterdam voorstellen om dit te doen. Het boutique segment is het snelst groeiende deel in onze branche.' Momenteel zijn er 59 Kimpton hotels in de VS (met 10.700 kamers) en er zitten nog 16 hotels (3200 kamers) in de pijplijn. Daarnaast beheert Kimpton als f&b-operator ook 74 uitgaansrestaurants en bars. Een volledig asset-light brand dat hotels beheert via managementcontracten.