nieuws

Fletcher neemt exploitatie Willibrordhaeghe over

Hotel 2682

Fletcher heeft Hotel Willibrordhaeghe in Deurne overgenomen. Per 1 februari 2017 gaat het hotel verder onder de naam Fletcher Hotel-restaurant Willibrordhaeghe, het 74e Fletcher hotel.

Fletcher neemt exploitatie Willibrordhaeghe over

Het hotel ligt aan de rand van Deurne en beschikt over 78 kamers, 22 vergaderzalen, een à la carte restaurant, bar en terras. Verder beschikt het viersterren hotel over een multifunctionele kapel en heeft ooit dienst gedaan als klooster.

‘Wij zijn ontzettend blij met deze aanwinst’, aldus Rob Hermans, ceo Fletcher Hotels. ‘Dit oude klooster heeft een grandioze uitstraling. Echt een aanwinst voor Fletcher Hotels. Wij gaan er iets unieks van maken.’

Verbouwen

De eigenaar van het complex Willibrordhaeghe, Stichting Willibrord, heeft deze week overeenstemming bereikt met Fletcher Hotels over de overname van de exploitatie van Hotel Willibrordhaeghe. Fletcher start begin december met het verbouwen van het hotel en heropent het hotel op 1 februari 2017. De bestaande zorgvoorziening van Samen Thuis en de Stichting ORO gaan door op dezelfde voet.

Stichting Willibrord gaat ervan uit dat de nieuwe invulling bijdraagt aan een levendig gebied waarin deze partijen samenleven in een mooie parkachtige omgeving. De tijdelijke (anti-kraak)bewoners van het hoofdgebouw vertrekken op korte termijn.

Het conferentiehotel opende in 2004 de deuren, moest in 2014 sluiten wegens faillissement en kwam in het nieuws toen er plannen bekend werden gemaakt er azielzoekers onder te brengen. Dat ging niet door.

Fletcher Hotels is een oer-Hollandse hotelketen met 74 3- en 4-sterren hotels. Fletcher nam dit jaar al vijf eerdere hotels over en wil doorgroeien naar honderd hotels. De keten, eerder dit jaar door oprichter Chris Luken verkocht aan Hermans, staat met een omzet van 119 miljoen euro (voor 69 vestigingen) op plek 13 in de Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven en Merken.