nieuws

NH Doelen hotel Amsterdam gaat restaurant uitbesteden

Hotel 2391

Het NH Collection Amsterdam Doelen hotel gaat haar restaurant uitbesteden. Er komt een nieuwe formule waarvan inhoud en opzet nog niet bekend zijn. De restaurantruimte van het hotel wordt nu alleen nog gebruikt voor het ontbijt. De Doelen stopte op deze locatie in januari 2017 voortijdig met Swych; een concept met groente in de hoofdrol.

NH Doelen hotel Amsterdam gaat restaurant uitbesteden

Wie het restaurant van NH Doelen gaat uitbaten kan woordvoerder Wendy Kuiper van NH niet zeggen. Ook is over de aard van het restaurant of het type keuken nog niets bekend, aldus Kuiper. Wel bevestigd ze dat NH de exploitatie van het restaurant uit handen geeft. Over de motivatie van NH om het restaurant niet meer zelf te doen, maar voortaan te laten doen kan ze ook niets loslaten.

Jaimie van Heije die genoemd wordt als kandidaat in de wandelgangen, ontkent enige betrokkenheid bij het nieuwe restaurant. ‘Ik word veel benaderd, dat klopt. Maar hier ben ik niet mee bezig’, zegt hij desgevraagd tegen Misset Horeca. Van Heije heeft zijn eigen restaurant in Ouderkerk aan de Amstel en heeft zijn naam verbonden aan Restaurant Moon in de Adam Toren. Ook is hij betrokken bij The Avocado Show. 

Met multi-ondernemer Casper Reinders zijn wel gesprekken gevoerd, maar Reinders laat weten dat het niet tot een samenwerking is gekomen.

NH Collection Amsterdam Doelen

In oktober 2016 ging in NH Collection Amsterdam Doelen Restaurant Swych van start, destijds onder leiding van chef Rudolf Brand. Het was een voortzetting van het succesvolle pop-up concept Roomservice at Olof’s in de Olofskapel van NH Collection Barbizon Palace. Bij Swych lag het accent op groenten; vlees en vis konden als side-dish worden besteld. Rudolf Brand en zijn brigade deden ervaring op met het flexitarische menu in pop-up restaurant Roomservice at Olof’s, dat van januari tot en met april 2016 zeer succesvol draaide in de Sint Olofskapel aan de Zeedijk. NH Collection Amsterdam Doelen

‘Mensen willen gezonder en groener eten en kiezen bewust om niet meer elke dag vlees of vis te eten’, zei Rudolf Brand, die in de afgelopen jaren heeft gewerkt als souschef onder Executive Chef Chris Naylor van Vermeer* in NH Collection Barbizon Palace.

Half januari 2017 sloten de deuren van Swych weer. NH gaf toen aan bezig te zijn met het ontwikkelen van een nieuw f&b concept voor het hotel in Amsterdam.  Woordvoerder Inge Conradi zei eerder dit jaar tegen Misset Horeca dat ‘het concept van Swych op deze locatie niet aansloot bij de verwachtingen.’ Momenteel wordt gewerkt aan een nieuw f&b concept voor De Doelen. ‘Wat dit precies gaat worden, kan ik nu nog niet zeggen,’ aldus Conradi.

Chef Rudolf Brand werkt inmiddels niet meer voor NH. Hij zit nu bij Circl, een extreem duurzaam concept van ABN AMRO en Vermaat.

Leestips:
Swych gestopt in NH Collection Doelen Amsterdam

Flexitarisch restaurant Swych opent in NH Collection Doelen

Foto’s Circl in Amsterdam

Reageer op dit artikel