nieuws

Suzanne de Zwaan nieuwe general manager Element Amsterdam Hotel

Hotel 3632

Suzanne de Zwaan (41) is per direct aangesteld als general manager van Element Amsterdam, een duurzame hotelformule van Marriott met een focus op extended stay. Ze komt over van Park Hotel van EHPC.

Suzanne de Zwaan nieuwe general manager Element Amsterdam Hotel

Suzanne de Zwaan volgt Bart Luijk op als general manager en  ziet ernaar uit de positie van Element in Amsterdam nog verder te verankeren in de nabije omgeving en in Nederland in het algemeen. ‘In Nederland is het minder gangbaar om voor een langere periode in een hotel te verblijven dan bijvoorbeeld in Amerika. We zien echter dat dit verandert. De helft van onze gasten verblijft een maand tot een jaar in ons hotel. Extended stay is een enorme groeimarkt.’ 

Ze wil nog verder focussen op gezondheid en persoonlijke aandacht voor de hotelgasten. ‘Ik herken mezelf sterk in de hotelgasten waar we ons op richten met Element Amsterdam. Zelf ben ik ook ambitieus en ik houd van hard werken, ik hecht waarde aan sociale contacten, en ik heb een gebalanceerde levensstijl waarin ik gezond eet en veel sport. Ik weet wat onze hotelgasten zoeken in een tijdelijke thuisbasis. Ik kijk er dan ook erg naar uit om mijn kennis en ervaring hiervoor in te zetten.’ 

Naast een fitnessruimte, een 24/7-restore pantry, een gratis gezond ontbijt, ‘relax hour’ voor alle hotelgasten en een running club, wil De Zwaan persoonlijk contact nog meer verankeren in de service. ‘Als je voor langere tijd ergens verblijft, moet naast de hotelkamer ook het team aanvoelen als een thuis. Dat betekent onder andere dat we onze gasten herkennen en ook echt kennen, bijvoorbeeld door samen te sporten of een drankje te drinken. Ook is het hotel geïntegreerd in het winkelcentrum Gelderlandplein, waardoor je beschikt over alle voorzieningen die je nodig hebt. Het Amsterdamse Bos is dichtbij, en in een mum van tijd sta je midden in het centrum van de stad.’

Suzanne de Zwaan

Suzanne de Zwaan heeft een zee aan ervaring in de hospitality. De afgelopen vier jaar was zij als hotel manager verantwoordelijk voor het Park Hotel in Amsterdam, een hotel van EHPC. Daarvoor was zij werkzaam als f&b manager bij Papendal in Arnhem en general manager van Compass/Eurest bij Artis. 

Ook werkte ze onder ander ruim zes jaar in de cruise-industrie als culinary operations manager/deputy hotel director bij Holland America Line, en vervulde zij de functie van f&b supervisor bij zowel Curaçao Marriott Beach Resort als bij Amsterdam Marriott Hotel. Suzanne de Zwaan studeerde Hospitality Management aan de Stenden Hogeschool in Leeuwarden.

Element Amsterdam

Element Hotel Amsterdam opende in 2015 en is gevestigd op het Gelderlandplein-winkelcentrum in Amsterdam-Zuid. Het hotel wil zich nog sterker richten op het langdurig verblijf van de zakelijke reiziger, met oog voor gezondheid, sportiviteit en persoonlijke aandacht. Daarbij wil Marriott verder groeien in Europa. 

Het hotel focust op duurzaamheid en beschikt over 160 kamers studio’s en suites die zijn ontworpen voor langdurig verblijf van gasten, maar waar ook een gast die korter verblijft van alle gemakken wordt voorzien. Zo zijn alle kamers ingericht met een volledig ingerichte kitchenette, een flexibele leefruimte, een op een spa geïnspireerde badkamer en een Heavenly Bed. Met licht, modern design en een sterke focus op duurzaamheid, spreekt het hotel zowel de zakelijke reiziger als vakantieganger aan. 

Onderdeel van het hotel is Gordal, een restaurant met rooftop-terras, dat tapas en klassieke Spaanse gerechten serveert. Ook zijn twee vergaderzalen beschikbaar. 

Reageer op dit artikel