nieuws

Accor koopt Mövenpick

Hotel 5719

De Zwitserse hotelketen Mövenpick komt in Franse handen. AccorHotels, de grootste hotelgroep van Europa, koopt het bedrijf voor 560 miljoen Zwitserse frank (€482 miljoen). De overname heeft alleen betrekking op de hotels en resorts van de Mövenpick Group, die zelf actief blijft op vlak van gastronomie en wijn.

Accor koopt Mövenpick

Mövenpick bezit wereldwijd 84 hotels met 20.000 kamers in 27 landen, waaronder twee vestigingen in Nederland. Het gaat om twee viersterrenhotels, een in het Oostelijk Havengebied in Amsterdam – Piet Hein Kade – en de ander in Den Bosch. Het hotel in Amsterdam heeft 408 kamers en 21 vergaderzalen. Accor is nu ook eigenaar van deze twee Mövenpick hotels.

Leestip

Leestip

Maar de positie in Nederland was niet de belangrijkste reden om de hotels te kopen; met de overname hoopt AccorHotels vooral in opkomende markten als het Midden-Oosten, Afrika en Azië zijn groei te versnellen.

Mövenpick Hotels & Resorts was voorheen in handen van Mövenpick Holdings en de Saudische investeerder Kingdom Holdings. Die laatste stuurde met een belang van circa 33 procent aan op een metamorfose voor het hotelmerk, dat volgens de Saudi’s een luxere uitstraling moest krijgen.

AccorHotels kondigde recent aan op overnamejacht te gaan. De eigenaar van onder meer Sofitel, Novotel en Ibis bekostigt die transacties met de opbrengsten uit de verkoop van een meerderheidsbelang in zijn eigen vastgoedonderdeel.

Accor in Horeca Top 100

In de Misset Horeca Top 100 van 2017 staat Accor op plaats 5 met een omzet van €276,5 miljoen met 45 vestigingen.

Accor en ResDairy

Begin april 2018 nam AccorHotels ResDairy over, een platform voor restaurantreserveringen  en tafelmanagement.  ResDairy werd opgericht in Glasgow in 2004 en heeft nu meer dan 100 werknemers in 6 verschillende landen. ResDairy is sterk aanwezig in Azië en het Verenigd Koninkrijk en heeft is actief in  60 landen wereldwijd. Het laat gemiddeld 166 miljoen mensen tafelen per jaar in meer dan 8600 locaties. Het bedrijf heeft de afgelopen 6 jaren winst geboekt. ResDairy voorziet bedrijven van high-end tafelmanagementoplossingen, gebruikmakend van technologie die de inkomsten van food & beverage optimaliseert ende operationele kosten helpt onder controle te houden. Accor kondigde recent ook meer duurzame maatregelen aan voor haar hotels. Zo gaat de groep over op milieuvriendelijker linnen en wil Accor het plastic afval terugbrengen. 

Reageer op dit artikel