nieuws

Adagio opent eerste appartementhotel in Amsterdam

Hotel 2209

Adagio Amsterdam City South heeft de deuren geopend in Amstelveen. Het appartementhotel met 151 appartementen is de eerste Nederlandse vestiging van dit extended stay-merk van AccorHotels.

Adagio opent eerste appartementhotel in Amsterdam

Het volledig gerenoveerde pand van Adagio Amsterdam City South bestaat uit 151 appartementen en gemeenschappelijke ruimtes met een ‘urban’ design. Het centrale designconcept is gebaseerd op de ‘Green Lab formule’ – het combineren van het gevoel van de Nederlandse polder met elementen geïnspireerd op de klassieke laboratoria. 

‘Adagio Amsterdam City South is een aparthotel geïnspireerd door de directe omgeving, waar klassieke elementen en het typisch Nederlandse landschap samenkomen’, zegt general manager Marie Claire Pardon.

The Circle

Adagio Amsterdam City South beschikt over het nieuwe concept van Adagio, ‘the Circle’. Voor dit concept zijn de gemeenschappelijke ruimtes volledig herontworpen met het doel om een impuls te geven aan de gastenervaring.

Het hotel biedt moderne studio’s en appartementen, 24 uurs receptie en gratis wifi in het gehele hotel. Alle studio’s en appartementen zijn uitgerust met een smart TV en een compleet ingerichte keuken met fornuis, magnetron, koelkast en vaatwasser. 

‘Het nieuwe hotel in Amsterdam onderstreept onze focus om te groeien buiten Frankrijk’, zegt Anja Mueller, Director of European Operations of Aparthotels Adagio (UK). ‘Het is een enerverende ontwikkeling voor het merk in de Benelux en een belangrijke opening voor onze Europese groeistrategie. We kijken er naar uit om actief te zijn in deze nieuwe markt en zijn zeer verheugd om samen te werken met onze vaste partner.’ Die vaste partner is  Borealis Hotel Group.

Partners

‘Met het verwelkomen van het Adagio merk in Nederland versterken we de positie van AccorHotels Group op de Nederlandse markt’, zegt Denys Sappey, COO AccorHotels Benelux. ‘Daarnaast verrijkt het ons hotelaanbod door het innovatieve concept dat perfect aansluit bij de verwachtingen van onze long-stay gasten.’ 

Meer over appartementenhotels

Meer over appartementenhotels

Het hotel is gezamenlijk eigendom van Raj Reddy (Skyreach) en Bart van de Kamp (Borealis Hotel Group), de initiatiefnemers van deze locatie. Zij zijn verheugd om dit nieuwe merk voor Nederland aan de zuidrand nabij Amsterdam te openen. Bart van de Kamp: ‘Samen met ervaren exploitanten en merken voor ‘extended stay’ gaan wij ons begeven op een voor ons nieuw segment op de Amsterdamse markt aan, een markt waarin Borealis al lang actief is. Wij zijn er dan ook trots op om met toonaangevende spelers te werken op dit gebied in deze belangrijke en groeiende nichemarkt. Met het Adagio Amsterdam City South hebben wij samen, met oog voor detail, een doordacht ontworpen product gemaakt met grote en goed ingerichte units. Met ons gepassioneerde team zijn kijken wij er naar uit om onze gasten binnenkort te ontvangen.’ 

Over Adagio 

AccorHotels presenteert Adagio, aparthotels in het centrum van steden, met het comfort van een appartement, gecombineerd met de luxe van hotelvoorzieningen. Dit merk, dat voorkomt uit de joint venture in 2007 tussen AccorHotels en Pierre & Vacances Center Parcs, biedt drie soorten producten: Adagio, moderne aparthotels in het middensegment en gelegen in het centrum van de grootste metropolen; Adagio Access, de voordelige tak met slimme aparthotels vlak bij stadscentra, en Adagio Premium met luxe aparthotels. Het netwerk telt 105 aparthotels en ruim 11.600 appartementen in 11 landen, met een target van 150 aparthotels en 15.000 appartementen wereldwijd tussen nu en 2023.