nieuws

Start bouw Amrâth Galaxy Jaarbeurshotel in Utrecht

Hotel 1085

Met het onthullen van het bouwbord door wethouder Victor Everhardt en eigenaar Kaspar van Eijl, zijn op 18 juli 2018 de grondwerkzaamheden voor de realisatie van de Galaxy Tower op het Jaarbeursplein te Utrecht, officieel gestart. In het pand komt het Amrâth Galaxy Jaarbeurs Hotel dat zal bestaan uit circa 250 kamers.

Start bouw Amrâth Galaxy Jaarbeurshotel in Utrecht

Naar verwachting zal de bouw zo’n 3 jaar duren en zal naar een oplevering in het voorjaar van 2021 worden toegewerkt. Het gebouw zal 90 meter hoogte beslaan en wordt een combinatie van hotel en vrije sector huurwoningen en een ondergrondse parkeergarage. Het hotel zal verwezenlijkt worden op de eerste 7 verdiepingen van het gebouw. Hierboven, op de 8e t/m 30e verdieping, zullen 317 flexibel in te delen appartementen, variërend in oppervlakte van circa 42 tot 100 m2 worden gerealiseerd. De bewoners kunnen gebruik maken van de faciliteiten van het Amrâth Galaxy Jaarbeurs Hotel, zoals een restaurant, zwembad, fitness en wellness. De locatie is direct op het Jaarbeursplein gelegen, tegenover het Beatrixtheater en voor de Jaarbeurs.

Amrâth Galaxy Jaarbeurs Hotel

Het hotel krijgt de naam Amrâth Galaxy Jaarbeurs Hotel en zal bestaan uit circa 250 kamers, een restaurant met tuin, een wellness met zwembad en een fitness. Met de komst van het viersterren hotel wordt voorzien in de nog altijd groeiende behoefte aan hotelaccommodatie in de stad Utrecht. Parkeergelegenheid voor de hotelgasten en bewoners wordt gefaciliteerd onder het hotel.

Duurzaamheid

Ondanks de stadslocatie is er veel aandacht voor groen met gevel- en daktuinen op verschillende hoogtes. De Galaxy Tower heeft een hoge duurzaamheidsfactor met een beperkte energievraag door onder andere de toepassing van zonnepanelen op daken en gevels en warmte koude opslag in de bodem. De woningen zijn ‘gasloos’. De gemeente Utrecht heeft belang bij een verdere uitbreiding van het hotelaanbod in de stad en ziet de komst van het hotel dan ook als een cruciaal onderdeel van het herontwikkelingsplan van het Jaarbeursplein. Het ontwerp voor de Galaxy Tower komt uit handen van Tangram Architekten. Ballast Nedam is als aannemer betrokken bij het project en Homij verzorgt de techniek.

De Amrâth hotelgroep

De Amrâth hotelgroep telt veertien hotels. Deze Nederlandse keten beschikt over drie, vier en vijf sterren hotels. De paradepaardjes zijn Grand Hotel de l’Empereur in Maastricht, vijf sterren Grand Hotel Amrâth Amsterdam, gevestigd sinds 2007 in het monumentale Scheepvaarthuis en natuurlijk het, in oktober 2014 verworven, befaamde Kurhaus in Scheveningen/Den Haag. Alle Amrâth hotels liggen op en beneden de lijn Alkmaar – Nijmegen, met een statutaire vestiging in Maastricht. Amrâth Hôtels en het vastgoed is eigendom van de familie Van Eijl.

Reageer op dit artikel