Hotels organiseren wervingsdag voor asielzoekers

Hotels organiseren wervingsdag voor asielzoekers

Diverse hotels in Amsterdam, waaronder Crowne Plaza, Kimpton De Witt en het InterContinental, organiseren donderdag 30 augustus een recruitmentdag voor asielzoekers die een baan zoeken in de hospitality-industrie. De branche kampt met een enorm personeelstekort.

De wervingsdag is een initiatief van Stichting Movement on the Ground en is bedoeld om asielzoekers aan een baan te helpen in de gastvrijheidsindustrie. In september sluit het tijdelijke hotel in de voormalige Bijlmerbajes, dat werd gerund door vluchtelingen. Daar hebben de vluchtelingen onder begeleiding van hotelprofessionals ervaring opgedaan als bijvoorbeeld receptionist, housekeeper of hotelmanager.

Om te zorgen dat de 26 werknemers kunnen doorstromen naar andere hotels, krijgen zij de kans om zich te presenteren aan recruiters van onder meer het InterContinental Amstel Amsterdam, het nieuwe QO Amsterdam, Kimpton De Witt Hotel en Crowne Plaza Amsterdam-South.

Een nieuw leven

Naast de medewerkers uit het gevangenishotel krijgen ook andere statushouders de kans om in contact te komen met de hotels tijdens de wervingsdag. Bijvoorbeeld een aantal vluchtelingen die in hun thuisland werkzaam waren in de hospitality-branche. Nina Schmitz, directeur van Movement on the Ground: ‘We vinden het belangrijk dat we deze mensen helpen om weer controle te krijgen over hun eigen leven. Hoe kan dit beter dan door ze een baan te geven? Dan is de kans op integratie namelijk het grootst en leren ze de taal en de finesses van onze cultuur.'

Succes van Bijlmerbajeshotel

Inmiddels zijn 20 medewerkers van het hotelproject The Movement Hotel doorgestroomd naar het bedrijfsleven, zowel binnen als buiten de horeca. In totaal hebben bijna 6000 toeristen een nachtje doorgebracht in een voormalige cel. Een deel van de opbrengsten van het project komt ten goede aan stichting Movement on the Ground, die dit gebruikt voor projecten in Griekenland en Nederland.

De recruitmentdag, onder de titel Back to Work, vindt plaats op donderdag 30 augustus van 14.30 - 17.00 uur, bij QO Hotel in Amsterdam. Hotels die meedoen aan het project zijn:
QO Amsterdam
InterContinental Amstel Amsterdam
Kimpton De Witt Hotel
Crowne Plaza Amsterdam-South
Crowne Plaza Amsterdam-Schiphol
Holiday Inn Amsterdam
The Vincent Hotel Group 
The Student Hotel