nieuws

Alexander Kluit managing director Benelux bij Fattal Hotels

Hotel 950

De overname van 13 Apollo Hotels die eind juni werd aangekondigd is officieel afgerond. Fattal Hotel Group heeft Alexander Kluit, hiervoor area manager van Apollo Hotels, aangesteld als managing director, voor alle hotels van Fattal in Nederland en België.

Alexander Kluit managing director Benelux bij Fattal Hotels

In Europa exploiteert Fattal Hotel Group onder de vlag van Leonardo Hotels. Als gevolg van de overname van Apollo gaan de hotels in Nederland & België als cluster samenwerken, onder leiding van Alexander Kluit. Naast de 13 Nederlandse Apollo Hotels die nog steeds onder het bestaande merk worden beheerd, wordt Kluit ook verantwoordelijk voor de Leonardo Hotels in Amsterdam, Antwerpen en Charleroi.

‘Afgelopen vrijdag hebben onze managementteams kennis gemaakt met onze nieuwe collega’s en hebben we trots afscheid genomen van onze oprichters Willem-Jan van den Dijssel, Bas Tolmeijer en Francesco Monaco. Wat is het ongelofelijk bijzonder wat zij samen hebben opgebouwd. Van letterlijk niets tot één van de grootste hospitality ondernemingen in Nederland. Daarmee werd onze onderneming klaar voor de volgende grote stap’, zegt Kluit.

‘De overname van 13 Apollo Hotels is een nieuwe belangrijke stap voorwaarts in de groei van Fattal Hotel Group, sinds de overname van 36 Jurys Inn-merkhotels in Groot-Brittannië en Ierland aan het einde van 2017’, zegt Daniel Roger, managing director van Fattal Hotel Group voor Europa & UK. ‘We breiden onze merkbekendheid systematisch uit en zijn trots om onze Nederlandse marktpositie aanzienlijk te versterken met deze overname. In het voorjaar van 2019 opent het nieuwe Leonardo Royal Hotel in Amsterdam. Daarmee telt het portfolio van Fattal Hotel Group in de Nederlandse hoofdstad 4 Apollo Hotels en 2 Leonardo Hotels, samen goed voor meer dan 1.500 kamers.’

Over Fattal Hotel Group

Fattal Hotel Group is een van de snelstgroeiende hotelketens in Europa en Israël. De onderneming is beursgenoteerd in Tel-Aviv. Op het Europese vasteland exploiteert de groep hotels onder de vlag van Leonardo Hotels en kent het portfolio diverse merken: Leonardo Hotels, Leonardo Royal Hotels, Leonardo Boutique Hotels, NYX Hotels, samen met de onlangs verworven Jurys Inn (UK + Ierland) en Apollo Hotels (Nederland).

Apollo Hotels staat met een omzet van 92,3 miljoen euro over 2017 op plek 24 in de Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven.

Reageer op dit artikel