nieuws

IHG opent in 2022 Kimpton Rotterdam in voormalig postkantoor

Hotel 637

IHG (InterContinental Hotels Group) en ontwikkelaar Omnam Group openen in het historische postkantoor ‘POST Rotterdam’ samen Kimpton Rotterdam, dat 231 kamers krijgt en in 2022 de deuren moet openen.

IHG opent in 2022 Kimpton Rotterdam in voormalig postkantoor

Het 5-sterren boetiekhotel Kimpton Rotterdam beschikt over 231 luxe kamers, een restaurant, een bar, diverse vergaderruimtes en een 24-uurs fitnesscentrum.

Na meer dan tien jaar wordt het iconische postkantoor een nieuw leven ingeblazen. Het pand is gelegen in een van de meest bruisende delen van Rotterdam. Het rijke verleden van dit monument zal door de komst van POST Rotterdam met trots uitgedragen worden.

Op de begane grond en in de grote hal van het voormalig postkantoor komt onder meer retail en horeca, de laag daarboven is voor meetingruimtes en hotel. Ook is in het project een woontoren van 150 meter voorzien.

Al kort na de sluiting in 2007, gingen de eerste geluiden op er een hotel te vestigen. Die eerste plannen gingen niet door, waarna in 2015 wederom een hotelplan werd aangekondigd, dit keer veel concreter. Toenmalig projectontwikkelaar Delta Development had in het Duitse RIMC zelfs al een exploitant gevonden, maar ook deze plannen gingen niet door.

Het project dateert van voor de kredietcrisis. Delta Development, Redevco en SNS Property Finance kochten het postkantoor aan Coolsingel 42 in 2007 voor 43,5 miljoen euro van KPN. In 2016 kocht de Israëlisch-Nederlandse investeringsmaatschappij Omnam Investment Group het pand voor 17,5 miljoen euro, meldde Vastgoedmarkt destijds.

Kimpton

Kimpton Rotterdam zou de tweede vestiging worden van dit luxemerk van IHG, dat de groep in 2014 voor 430 miljoen dollar kocht. Op dat moment was het een keten die alleen locaties in de VS had. In 2016 opende IHG de eerste Kimpton buiten de VS, Kimpton De Witt in Amsterdam.

Amerikaans succesverhaal in Amsterdam

Amerikaans succesverhaal in Amsterdam

‘Rotterdam groeit in populariteit met zowel binnenlandse als internationale toeristen en heeft deze doelgroep op leisure gebied ook steeds meer te bieden’, zegt Karin Sheppard, Managing Director van Europe van IHG. ‘Het is een ideale uitgangssituatie voor ons merk Kimpton, wiens hartelijke, persoonlijke service en gedurfd ontwerp goed past bij deze levendige stad. Wij verheugen ons op de samenwerking met Omnam in dit geweldige project.’

‘Het prachtige POST-gebouw verdient een zorgvuldig en op maat gemaakt bestemmingsplan dat design en gastvrijheid verbindt’, zegt David Zisser, oprichter en CEO van Omnam Group. ‘Het merk en de filosofie van Kimpton komt hier uitstekend tot zijn recht. Wij zijn ervan overtuigd dat POST een internationaal icoon zal worden in Rotterdam waar iedereen van over de hele wereld komt, straks graag verblijft en geniet.’