nieuws

Zoku opent locaties in Kopenhagen en Wenen

Hotel 981

Zoku, het hybride hotelconcept van Hans Meyer en Marc Jongerius, maakt de lang aangekondigde stap over de grens. De eerste steden buiten Nederland waar een Zoku komt zijn Kopenhagen en Wenen, beide locaties openen in 2020.

Zoku opent locaties in Kopenhagen en Wenen

De eerste buitenlandse vestigingen vormen de basis voor internationale expansie van Zoku, iets waar oprichters Hans Meyer en Marc Jongerius al vanaf dag één mee bezig zijn. Al lang vóór de opening van de eerste Zoku, in 2016 in Amsterdam, werkten de twee aan de internationale uitrol. 

Het concept draait om een combinatie van hotel, extended stay en coworking spaces. De gemeenschappelijke ruimtes en activiteiten zijn ingericht op het ontmoeten van andere professionals, in de kamers ligt de focus niet op het bed zoals in traditionele hotelkamers, maar op de keukentafel annex werkplek.

Alles over Zoku

Alles over Zoku

De doelgroep is nadrukkelijk de werkende nomade, die voor een paar dagen, weken of maanden in Zoku neerstrijkt en graag in contact komt met gelijkgestemden. 

Om de internationale uitrol verder vorm te geven zoekt Zoku nadrukkelijk samenwerking met investeerders en vastgoedpartijen. In Kopenhagen is die partner NREP/Tetris, in Wenen IG Immobilien. ‘Onze ambitie is om met de beste ontwikkelaars in steden samen te werken en zo een unieke bestemming te creëren die naadloos in de lokale context past’, zegt mede-oprichter en managing director van Zoku Marc Jongerius. 

‘In dit digitale tijdperk is offline interactie tussen mensen belangrijker dan ooit’, zegt Hans Meyer. ‘Wij faciliteren die interactie actief binnen de Zoku locaties.’

Zoku Kopenhagen komt op het Amager eiland, op enkele minuten van het centrum van de stad, en biedt plek aan 160 lofts. Hiermee is het de grootste locatie in het huidige portfolio. In hetzelfde pand komen een biologische supermarkt en co-working concept Woods, wat ook in Amsterdam het pand deelt met Zoku.

Zoku Wenen komt in Leopoldstadt, het bruisende 2e district dichtbij universiteit, Wenens beursfaciliteiten en het iconische Prater park. Begin zomer 2020 openen hier 131 lofts in een nieuw pand van IG Immobilien, een dochteronderneming van de Oostenrijkse nationale bank. 

Bij de opening van Zoku Amsterdam gaven Meyer en Jongerius aan met verschillende steden bezig te zijn. Toen ze Jongerius: ‘In Europa zijn we in verschillende steden bezig: Berlijn, Kopenhagen, Wenen, Barcelona, Londen. Recent hebben we in Parijs met grote ontwikkelaars twee projecten gewonnen, die worden de komende maanden uitgewerkt en de komende jaren gerealiseerd.’ 

Nu zijn het Kopenhagen en Wenen die de eersten worden. Hoe het met de ontwikkelingen in andere genoemde steden is, is onbekend.