nieuws

Top 3 Hotello of the Year 2019 bekend

Hotel 1549

De drie finalisten die kans maken op de titel Hotello of the Year 2019 zijn bekend: Desiree Dils, Joost Rietveld en Kiona Malinka lieten in de halve finale zes andere kandidaten uit de in totaal 45 genomineerden achter zich. Woensdag 9 januari wordt op het HotelloTOP Year Event de winnaar bekendgemaakt.

Top 3 Hotello of the Year 2019 bekend

Desiree Dils (HMSM ‘02, directeur food & beverage hotel l’Europe), Joost Rietveld (HMSM ‘05, mede-oprichter Too Good To Go) en Kiona Malinka (BUAS ‘08, eigenaar Crusio Thee) lieten meer dan 45 genomineerden en  6 halve finalisten achter zich.

Tijdens de vakjury bijeenkomst die afgelopen dinsdag 4 december plaatsvond hielden alle 9 halve finalisten een pitch in de vorm van een Pecha Kucha (20 slides, elk 20 seconden in beeld). Een nieuw format, maar volgens de vakjury een prettige manier om de Hotello’s en hun achtergrond beter te leren kennen.

Volgens de vakjury was het een lastig besluit. Het waren 9 gepassioneerde verhalen die allemaal op eigen wijze indrukwekkend en boeiend waren, aldus vakjury voorzitter Stephanie van Oorschot. De keuze was daarom erg lastig dit jaar en de resultaten lagen dan ook dicht bij elkaar.

Hotello of the Year

Hotello of the Year is een jaarlijkse verkiezing voor Hotello’s van een erkende Hoge Hotelschool opleiding in Nederland. Ieder jaar reikt HotelloTOP deze onderscheiding uit aan dé Hotello die onderscheidend heeft gepresteerd binnen óf buiten de gastvrijheidsbranche in 2018.

De Hotello of the Year onderscheidt zich via de kernwaarden; gastvrij, optimistisch, energiek, sociaal vaardig, inventief en pragmatisch, ambitieus en met een grote werklust. Bovendien heeft deze persoon in 2018 onderscheidend gepresteerd en draagt met trots de naam Hotello uit.

De vakjury (zie foto) bestond dit jaar uit: Stephanie van Oorschot (SHMS ‘11), Wenda Linthorst (SHMS ’08), Sander Allegro (HTH ‘90), Robert Melaard (HMSM ‘92), Jakob-Jan Blaauw SHMS ‘00), Dirk Beljaarts (HMSM ‘01), Peter Heule (HTH’06) en Rick de Jonge (BUAS ‘11).

De volgende Hotello’s waren de halve finalisten en daarmee de top 9:

  • Desiree Dils (HMSM ’02)
  • Joost Rietveld (HMSM ’05)
  • Femke Snijders (SHMS ’08)
  • Kiona Malinka (BUAS ’08)
  • Gerlof Bos (HMSM ’04)
  • Lotte van Eekelen (BUAS ‘13)
  • Inge van Weert (HMSM ’05)
  • Mitchel Warmerdam (TIO ’13)
  • Jan-Albert de Weerd (SHMS ’94)

Uiteindelijk hebben Desiree Dils, Joost Rietveld en Kiona Malinka de jury het meest overtuigd dat zij met een groot hart voor de hospitality, een stevige stempel gedrukt hebben op het bedrijfsleven.

Talent of the Year Award 2019

Naast de Hotello of the Year reikt HotelloTOP sinds 2016 ook de Talent of the Year Award uit. Deze onderscheiding wordt uitgereikt aan een talent dat al wordt erkend en herkend als een échte Hotello en naast zijn studie bijzonder werk levert.

Dit jaar maken Marjolein van der Ham (SAXION ‘18), Kasper Hanewacker (SHMS ‘20) en Cees van der Haagen (HTH ‘17) kans om Talent of the Year 2019 te worden. Deze onderscheiding wordt uitgereikt tijdens Future Hotello, het ochtendprogramma voor studenten en young professionals op woensdag 9 januari 2019 tijdens de Horecava in RAI Amsterdam.

Online stemmen

Op maandag 17 december start de online campagne van zowel de Hotello’s als de Talenten op de Social Media pagina van HotelloTOP. Deze telt voor een deel mee in de einduitslag van beide awards. De Hotello’s zullen nog een final pitch geven op het HotelloTOP Year Event 2019, gedurende het congres. Dan volgt er een laatste stemming en wordt de winnaar bekend gemaakt. De Talent of the Year wordt uitgereikt op basis van de online campagne en de punten van de vakjury tijdens Future Hotello 2019.

Volg de finalisten op de voet via de Facebookpagina van HotelloTOP.


Reageer op dit artikel