nieuws

Joost Rietveld van Too Good To Go is Hotello of the Year 2019

Hotel 705

Joost Rietveld is tijdens het HotelloTOP Year Event verkozen tot Hotello of the Year 2019. Deze award wordt ieder jaar uitgereikt aan een Hotello die onderscheidend heeft gepresteerd binnen óf buiten de gastvrijheidsbranche. Rietveld (HMSM ‘05), oprichter van de Nederlandse tak van anti-verspillingsapp Too Good To Go, liet mede-finalisten Desiree Dils (HMSM ‘02) en Kiona Malinka (BUAS ‘08) achter zich.

Joost Rietveld van Too Good To Go is Hotello of the Year 2019

De Hotello of the Year is een jaarlijkse verkiezing voor alumni van de Nederlandse Hotel Management Scholen die een stempel hebben gedrukt op het bedrijfsleven. Daarnaast worden zij erkend als een échte Hotello met de kernwaarden; gastvrij, energiek, sociaal vaardig, inventief en pragmatisch, ambitieus en met een grote werklust.

Dit jaar werd door de selectiecommissie het grote aantal van 45 genomineerden teruggebracht tot een top 9. De met zorg geselecteerde jury heeft na intensief overleg de drie finalisten gekozen.

HotelloTOP Year Event

Deze drie finalisten kregen de kans om zich op het podium voor te stellen aan het publiek van het HotelloTOP Year Event. De aanwezigen werd gevraagd te stemmen op hun favoriet. Deze stemmen, in combinatie met de stemmen van de vakjury en de online stemming voorafgaand aan het evenement, zorgden ervoor dat Joost Rietveld de andere twee finalisten Desiree Dils en Kiona Malinka versloeg.

Meer over Hotello of the Year

Meer over Hotello of the Year

Hierbij woog het oordeel van de vakjury voor 50 procent, de live stemmen en bijna 2000 online stemmen telden beiden voor 25 procent mee. De stemmen samen wezen Rietveld aan als winnaar en daarmee als Hotello of the Year 2019.

Rietveld is in 2005 afgestudeerd aan de Hotelschool in Maastricht en is daarna aan de slag gegaan in de food service. Na 15 jaar heeft Joost de beslissing gemaakt om zijn kennis van de sector in te zetten om een positieve impact te hebben in food.

Op 22 januari 2018 is de app Too Good To Go gelanceerd in Nederland, nadat Rietveld deze in Denemarken leerde kennen. Too Good To Go wil voedselverspilling tegen gaan en zorgen dat overtollig eten op het bord belandt in plaats van in de vuilnisbak. Dat doen ze door via de app een samenwerking te realiseren tussen lokale ondernemers die het eten aanbieden en buurtbewoners die dat vervolgens ophalen tegen een gereduceerd tarief.

Meer dan 200.000 maaltijden gered

Too Good To Go heeft al meer dan 200.000 maaltijden gered, 250.000 geregistreerde gebruikers en ruim 800 partners in meer dan 30 Nederlandse steden. De app is heel gebruiksvriendelijk. Op de kaart of in de lijst kun je bekijken welke locaties iets lekkers voor je klaar hebben liggen tegen sluitingstijd. Vervolgens bestel en betaal je direct in de app en haal je het zelf op bij de locatie. Wat je krijgt, is afhankelijk van wat er die dag overblijft.

Talent of the Year

Naast de Hotello of the Year Award, werd ook de Talent of the Year Award uitgereikt tijdens Future Hotello. Deze award wordt ieder jaar uitgereikt aan een Young Talent die onderscheidend heeft gepresteerd tijdens of kort na de studie. Cees van der Haagen (HTH ‘17) mocht deze prijs met trots in ontvangst nemen.


Reageer op dit artikel