nieuws

Leonardo Hotels laat solliciteren middels voice memo in Whatsapp

Hotel 492

In april opent Leonardo Royal Hotel Amsterdam. En om de juiste medewerkers aan te trekken, is de sollicitatieprocedure opvallend anders. Het hotel zoekt ‘spraakmakers’ met een vlotte babbel die passen bij het Now we’re talking-concept van het hotel. Daarom vraagt het hotel geïnteresseerden zichzelf te introduceren met een Voice Memo via Whatsapp.

Leonardo Hotels laat solliciteren middels voice memo in Whatsapp

Leonardo Hotels is op zoek naar een team dat het Now we’re talking-concept uitstraalt en om dat te vinden is het sollicitatieproces radicaal omgegooid. Eerst praten, dan de rest. ‘In een Voice Memo vertel je wie je bent en waarom jij in het team past’, zegt Jakob-Jan Blaauw, general manager Leonardo Royal Hotel Amsterdam.

‘Als het klikt word je uitgenodigd voor de tweede ronde. Een gloednieuwe procedure die voor het eerst in Nederland wordt gebruikt om medewerkers aan te nemen. Omdat we liever een echt gesprek aangaan, willen we het onze sollicitanten zo makkelijk mogelijk maken: niet zwoegen op de perfecte brief die je persoonlijkheid vangt, maar met je eigen stem je eigen verhaal kunnen vertellen.’

Alles over personeel werven

Alles over personeel werven

‘En wat is dan makkelijker dan een Voice Memo op Whatsapp sturen? Bij Leonardo Royal Hotel Amsterdam word je aangenomen op basis van karakter, communicatie skills en motivatie. We moedigen werknemers aan zichzelf te zijn: hardwerkend met een goede dosis humor, nieuwsgierig naar wat mensen beweegt, altijd klaar om met de gasten mee te denken.’

Recruitment Event

Het sollicitatieproces face to face beginnen kan ook. Op dinsdag 15 januari organiseert Leonardo Royal Hotel Amsterdam een Recruitment Event in Zuidpark aan de Spaklerweg. Van 11.00 tot 19.00 uur zijn alle geïnteresseerden van harte welkom om kennis te maken, meer te weten te komen over dit up & coming gedeelte van Amsterdam, deel te nemen aan verschillende activiteiten of mogelijk zelfs met een baan op zak het event weer te verlaten.

Fattal Hotel Group

Leonardo Hotels is onderdeel van Fattal Hotel Group, een van de snelst groeiende hotelketens in Europa en Israël. De groep bestaat uit meer dan 190 hotels met ruim 36.000 hotelkamers die actief zijn in meer dan 100 bestemmingen. Fattal is in 1998 opgericht door David Fattal en actief in Europa sinds 2006. Het bedrijf is genoteerd aan de Israelische aandelenbeurs. Een belangrijk onderdeel van de filosofie van Fattal Hotel Group is dat alle hotels niet alleen in eigendom zijn, maar worden deze ook gemanaged en geëxploiteerd door de groep.

De portfolio van Leonardo Hotels bestaat uit: Leonardo Hotels, Leonardo Royal Hotels, Leonardo Boutique Hotels, NYX Hotels by Leonardo Hotels en de onlangs overgenomen ketens Jurys Inn (Verenigd Koninkrijk en Ierland) en Apollo Hotels (Nederland).


Reageer op dit artikel