Kasteel Engelenburg wordt niet meer verpacht

Kasteel Engelenburg wordt niet meer verpacht
Kasteel Engelenburg Brummen

Kasteel Engelenburg in Brummen krijgt geen nieuwe pachters. Dit laat eigenaar Anton de Lange desgevraagd weten aan Misset Horeca. Hij gaat het hotel-restaurant ook niet zelf exploiteren maar stelt een general manager aan die de leiding krijgt.

Wie de general manager van Kasteel Engelenburg wordt, is nog niet bekend. ‘Medio september, begin oktober hoop ik een naam te kunnen melden,’ zegt Anton de Lange, eigenaar van het vastgoed van het hotel-restaurant in Brummen.

Hij laat tevens weten dat er investeringen gepland staan in de komende jaren. ‘Om de plek en de toekomst zo mogelijk nog mooier te maken.’

Johan en Carin Agricola

De huidige exploitanten, Johan en Carin Agricola, stoppen met De Engelenburg in Brummen met ingang van januari 2020. Zij waren 14 jaar lang verantwoordelijk voor het horecabedrijf.

Onder hun leiding werd Kasteel Engelenburg onderdeel van Relais & Chateaux Hotels & Restaurants, waar Johan Agricola enkele jaren voorzitter van de afdeling Benelux was. Ook werden al diverse verbouwingen en renovaties uitgevoerd aan het hotel en de kamers. Het luxe horecabedrijf in Brummen is tevens lid van QL.

Kasteel Engelenburg Brummen
Bij het Kasteel hoort ook een golfbaan.

Wat na 14 jaar Kasteel Engelenburg?

‘Na veertien jaar Kasteel Engelenburg ontstond de behoefte om voor de komende zeven jaar nog een nieuw project te gaan ondernemen. Wat dat is, is nog onbekend, we zijn ons aan het oriënteren’, aldus Johan Agricola eerder, die aangeeft eerst samen met zijn vrouw zes maanden door Zuidelijk Afrika te gaan trekken.

Voordat de Agricola’s de sleutels van Kasteel Engelenburg overnamen in 2005, stonden zij 7 jaar aan het roer van The Lord Charles Hotel in Zuid-Afrika en voerden voorafgaand daaraan ook zeven jaar de directie over Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag.

‘In het verleden zijn we steeds gestopt op een hoogtepunt en met de diverse onderscheidingen die we het afgelopen jaar behaalden is dit een mooi moment’, stelt Agricola.