Jan-Paul Kroese weg bij Amstel Hotel

Jan-Paul Kroese weg bij Amstel Hotel

Het Amstel Hotel in Amsterdam heeft geen general manager meer. Jan-Paul Kroese is niet meer als zodanig in functie. Over een (tijdelijke) opvolger is nog niets bekend.

Jan-Paul Kroese laat aan Misset Horeca weten dat hij zelf het initiatief heeft genomen. 'Ik kwam tot de conclusie dat ik niet datgene kon waarmaken wat ik graag wilde met dit fantastische hotel en het team. Dan ga je in overleg met IHG en neem je in gezamenlijkheid deze beslissing.'  Kroese neemt tot half september even rust en gaat zich daarna oriënteren op carrière mogelijkheden.  Details over de reden voor zijn vertrek wil Kroese niet publiekelijk delen.

Jan-Paul Kroese begon op 29 oktober 2018 als general manager van het Amstel Hotel in Amsterdam. Hij werd destijds voorgesteld als de definitieve opvolger van Anita Bos die het hotel in augustus 2018 verliet. Rob Timmermans nam in de tussenliggende periode de honneurs waar. Bos heeft nu de leiding over Parc Broekhuizen in Leersum.

Amstel Hotel Amsterdam

Remmert Jepkes

Remmert Jepkes, sinds juli 2019 directeur F&B bij het Amstel, laat weten dat over een opvolger momenteel ook nog niets bekend is in het hotel. Ook hij kan geen details melden over het vertrek van Kroese. ‘Het gaat om een vertrek met wederzijds goedvinden, zoals dat heet. Zelf heb ik Kroese niet gesproken deze dagen en ik kan er dan ook niets meer over zeggen.’ Jepkes vervulde een aantal jaren terug dezelfde functie bij het De L'Europe Hotel  in Amsterdam.

De Telegraaf bracht het nieuws dinsdagavond naar buiten.