nieuws

Anita Bos tijdelijk manager op Parc Broekhuizen

Hotel 3067

Anita Bos, voorheen general manager van het Amstel Hotel, wordt tijdelijk de general manager van landgoed Parc Broekhuizen. ‘Natuurlijk had ik al gehoord van Parc Broekhuizen, maar de locatie, de faciliteiten en de inrichting overtroffen mijn verwachtingen.’

Anita Bos tijdelijk manager op Parc Broekhuizen

‘Ik ben hier nu anderhalve week aan de slag en ben vol ambitie’, aldus Anita Bos tegenover nieuwsblad De Kaap. ‘Parc Broekhuizen is bijna twee jaar open, een mooi moment om te evalueren. Mijn opdracht is om vooral met een frisse blik te kijken naar wat er goed is, wat we kunnen verbeteren en hoe we Parc Broekhuizen verder op de kaart kunnen zetten. We zouden graag meer gasten uit de directe omgeving ontvangen. De drempel om hier binnen te stappen wordt echt ten onrechte als hoog ervaren.’

Parc Broekhuizen

Parc Broekhuizen

Justin Ultee was bijna anderhalf jaar lang general manager van Parc Broekhuizen. ‘Hij besloot vrij onverwacht met zijn partner, die hier ook werkzaam was, terug te keren naar Portugal’, aldus Bos. Eigenaar Wim Dieker kwam via via bij Anita Bos terecht.

Internationale designprijs voor interieur Parc Broekhuizen

Sinds 1 september is Jacob Jan Boerma culinair verantwoordelijk voor Parc Broekhuizen in Leersum. Dit landgoed herbergt een hoofdgebouw met restaurant, zalen en 14 hotelkamers, er is een koetshuis en een bbq-restaurant in aanbouw.

Anita Bos over 150 jaar Amstel Hotel en de toekomstplannen

Anita Bos werkte zes jaar voor het Amstel Hotel. ‘Ik ga me ergens anders verder ontwikkelen. Ik hecht veel waarde aan de mensen om me heen, maar ben aan de andere kant te ambitieus om nog twintig jaar op deze post te blijven’, zei ze eerder over haar afscheid van het Amstel Hotel. ‘Soms moet je een moment de tijd nemen om je volgende stap te overdenken. Dat ga ik nu doen. Ik weet dus ook nog niet waar ik terechtkom. Het wordt geen buitenlandse positie. Dat is nu met de kinderen niet handig; ze zitten in 6 vwo en 4 vwo. Het zal een tussenstop in Nederland worden en daarna lonkt nog steeds het buitenland.’

Over haar rol als manager op de werkvloer bij Amstel Hotel, liet ze in een eerder interview met Misset Horeca het volgende los: ‘Ik denk dat ik best heel streng ben, al hoop ik ook heel fair. We werken in een team van 170 man, al die neuzen moeten dezelfde kant op. We moeten elke dag een Olympisch record neerzetten, gasten hebben een verwachtingspatroon wat híer ligt (houdt de hand hoog boven haar hoofd horizontaal), en dat moeten we niet hálen, daar moeten we overhéén. Elk moment van de dag, in elke hoek van het hotel. Dat betekent dat je keuzes moet maken, dat er discipline is. Als ik niet vertel wat ik wil, of hoe we dingen moeten doen, gaat het niet gebeuren. Ik hoef gelukkig maar zelden echt streng in te grijpen, maar als het moet dan moet het. Het hoort er helaas bij.’