nieuws

Topchef Marco Westmaas brengt Parc Broekhuizen weer tot leven

Restaurant 4325

Na vijf jaar culinaire concepten in Azië te hebben opgezet is topchef Marco Westmaas terug. De chef-kok is neergestreken op het historische landgoed Parc Broekhuizen in Leersum, waar hij een vooruitstrevend gastronomisch concept heeft uitgedacht.

Topchef Marco Westmaas brengt Parc Broekhuizen weer tot leven

Het restaurant Voltaire – vernoemd naar de Franse filosoof – biedt een moderne wereldkeuken waar seizoensproducten en lokale ingrediënten de boventoon voeren.

Oerkoken in Yard

In de nabij gelegen nog te realiseren Yard gaat Westmaas met zijn team terug naar het oerkoken. Alle gerechten worden zuiver op houtskool bereid en geserveerd aan lange tafels met uitzicht op de eigen moestuin.

Westmaas1Op de eerste verdieping, met prachtig uitzicht over de Engelse landschapstuin en vijver, worden culinaire matinees georganiseerd, met ruime keuze uit een bijzondere theeselectie.

Totaalconcept

‘Parc Broekhuizen biedt een totaalconcept: het is een visuele en culinaire ontdekkingsreis, zowel voor voor onze gasten als voor het team en ikzelf’, aldus Westmaas. ‘Onze uitdaging was om in dit authentieke pand een no-nonsense concept neer te zetten waarbij iedereen zich thuis voelt. Laagdrempelig, behalve op gastronomisch gebied: daar ligt de lat hoog.’

Interieur

Westmaas2De buitenplaats ademt een grootse sfeer uit maar binnen is het modern en verrassend intiem, of het nu gaat om de restaurants, één van de vijf diverse vergaderzalen of de 22 suites.

De geschiedenis van het beeldbepalende landgoed Broekhuizen voert eeuwen terug. Na de verwoesting door brand en directe wederopbouw in 1906 heeft het diverse bewoners en functies gekend. Zo woonde er de koopman Mr. Cornelis Jan van Nellesteyn, die er in 1832 overleed, en was het een Rijksinstituut voor Natuurbeheer, van 1971 tot 1996.

Reageer op dit artikel