nieuws

Internationale designprijs voor interieur Parc Broekhuizen

Restaurant 491

De Nederlandse interieurarchitect Judith van Mourik heeft in Athene een prestigieuze prijs gewonnen voor het interieur van hotel-restaurant Parc Broekhuizen in Leersum. De Netherlands Leading Design Award 2018 kreeg zij toegekend bij de 25ste editie van The World Travel Awards Europe Gala Ceremony.

Internationale designprijs voor interieur Parc Broekhuizen

The World Travel Awards: ‘Van Mourik heeft de historie van het landgoed gerespecteerd, maar met magische ontwerpen de plek ook een modern elan gegeven. Niet alleen het interieur design is bijzonder, maar ook de grafische vormgeving en de styling van het personeel. Een meer dan geslaagd allround concept.’
Judith van Mourik: ‘Geweldig natuurlijk. Het voelde als een uitreiking van de Oscars. Te midden van honderden internationale kopstukken uit de architectenwereld werd ik eruit gehaald’, vertelt ze.

Over Judith van Mourik

Judith van Mourik, (1977) koos aanvankelijk voor een studie mode aan het Fashion Institute Amsterdam, maar wilde zich verder verdiepen in design. Na de opleiding ruimtelijk ontwerp aan de Willem de Kooning Academy in Rotterdam, begon ze in 2012 in de Van Nelle fabriek haar eigen bureau. Van Mourik is gespecialiseerd in het ontwerpen van hotels en restaurants. Behalve Parc Broekhuizen heeft ze driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen een nieuw interieur gegeven en in Rotterdam was ze verantwoordelijk voor het ontwerp van restaurant The Boathouse. Haar signatuur vertaalt zich in een combinatie van klassiek en modern zoals de iconische degradé loper op de historische houten trappen. Een eyecatcher voor Parc Broekhuizen.

Over Parc Broekhuizen

Landoed Parc Broekhuizen is al honderden jaren oud, maar de inrichting is modern, met respect voor de historie. Dit landgoed herbergt een hoofdgebouw met restaurant, zalen en 14 hotelkamers, er is een koetshuis en een bbq-restaurant in aanbouw. De geschiedenis van het beeldbepalende landgoed Broekhuizen voert eeuwen terug. Na de verwoesting door brand en directe wederopbouw in 1906 heeft het diverse bewoners en functies gekend. Zo woonde er de koopman Mr. Cornelis Jan van Nellesteyn, die er in 1832 overleed, en was het een Rijksinstituut voor Natuurbeheer, van 1971 tot 1996.

De door Michelin met drie sterren bekroonde Nederlandse chef Jacob Jan Boerma is vanaf 1 september verantwoordelijk voor de culinaire invulling van Parc Broekhuizen in Leersum en het bijbehorende restaurant Voltaire.  Marco Westmaas was voorheen verbonden aan Parc Broekhuizen in Leersum en het bijbehorende restaurant. Vanuit het buitenland liet hij in juni weten dat de wegen zijn gescheiden om verschillende redenen. ‘Hij is een culinair toptalent, maar zijn managementkwaliteiten schoten tekort’, zei Jacob Jan Boerma hierover in een interview met Misset Horeca.

Reageer op dit artikel