CitizenM groeit hard: deze hotels komen erbij in 2020

CitizenM groeit hard: deze hotels komen erbij in 2020

Het Nederlandse lifestyleconcept citizenM kondigde onlangs de uitbreidingsplannen voor het komende jaar aan. Met twee hotels in de VS en een in Zwitserland komt het totale aantal hotels van de keten in Europa, Noord-Amerika en Azië op 22.

CitizenM, een van oorsprong Nederlands hotelconcept dat werd bedacht door Rattan Chada, groeit hard. In de tweede helft van dit jaar opende al drie hotels – waaronder een in Amsterdam – en in 2020 openen nog eens drie hotels.

Al vanaf het allereerste citizenM-hotel is het Amsterdamse architectenbureau Concrete betrokken bij het ontwerpen van de hotels en interieurs. Ook bij de hotels die nu in de pijplijn zitten, is Concrete verantwoordelijk voor hotelontwerp en interieurdesign.

De eerste nieuwe opening van citizenM in 2020 is citizenM Seattle South Lake Union in mei. Dit hotel met 264 kamers, verdeeld over zeven verdiepingen, is het eerste van de groep aan de Amerikaanse westkust. De opening werd eerst voor 2019 voorzien.

In juli volgen dan twee openingen, Genève en Washington DC. Genève Rue de Marche is het tweede hotel in Zwitserland van citizenM. Het eerste hotel werd in augustus 2019 geopend in Zürich. Rue de Marche krijgt 144 kamers in een geëvolueerde versie van de bekende vierkante kamers van citizenM.

CitizenM Washington DC Capitol zal bestaan uit 252 kamers in een gebouw voor gemengd gebruik met retail, woningen en hotelruimte.

Voor de iets verdere toekomst zijn nog openingen voorzien in:

  • citizenM Paris Opera
  • citizenM Miami Brickell
  • citizenM Los Angeles Downtown
  • citizenM Los Angeles Hollywood
  • citizenM Seattle Pioneer Square

Recente openingen 2019

  • citizenM Boston North Station – geopend in augustus 2019
  • citizenM Zürich – geopend in augustus 2019
  • citizenM Amstel Amsterdam – geopend in juli 2019

In Seattle, Sjanghai en Kuala Lumpur openden eerder in 2019 ook hotels van citizenM