Drie nieuwe parken voor Landal in Drenthe, Friesland en Noord-Holland

Drie nieuwe parken voor Landal in Drenthe, Friesland en Noord-Holland

Landal GreenParks opent liefst drie nieuwe parken. Landal Puur Exloo in Drenthe opende per 1 juni met 80 rietgedekte villa's, Landal Volendam ontvangt vanaf 17 juli gasten in 42 duurzame vakantiewoningen en ook is de komst van Landal Elfstedenhart in Friesland aangekondigd.

Landal zette sinds het begin 2018 werd verkocht een ambitieuze groei in. Elk jaar opende nieuwe parken en dat is dit jaar niet anders – coronacrisis of niet. Met twee parken die kort na elkaar openen in Volendam en Exloo en de aankondiging van een park in het Elfstedengebied in Friesland zet Landal de ambitie kracht bij.

Landal Puur Exloo

LandalHet luxe Landal Puur Exloo ligt op zo’n 15 km afstand van Emmen op de Hondsrug, vlakbij de hunebedden en De Hondsrug Unesco Geopark. Het resort is ontwikkeld door Kontour Vastgoed en gebouwd door Koenen Bouw (beide onderdeel van VolkerWessels). De eerste gasten werden vanaf 1 juni 2020 ontvangen.

Landal PUUR Exloo bestaat uit 80 extra luxe vrijstaande vakantievilla’s met overwegend rieten kappen. De 6-, 8- en 10-persoons villa’s zijn duurzaam gebouwd en voorzien van onder meer een luchtwarmtepomp en vloerverwarming. Alle typen vakantievilla’s beschikken tevens over een wasmachine/wasdroger, smart TV, Sonos geluidssysteem, gratis Wifi, sauna, zonnedouche/regendouche en Quooker warmwatervoorziening in de keuken.

Het park is nog in ontwikkeing. In totaal komen er 180 vakantiewoningen. Gasten kunnen gebruik maken van de faciliteiten van het naastgelegen hotel. Voor de zomer worden er nog nieuwe buitenactiviteiten en sport- en spelvoorzieningen gerealiseerd op het resort zelf. Het avontuurlijke wandelpad ‘Het Sabeltandtijgerspoor’ start op het resort en is een avontuurlijke beleefroute waarbij kinderen kunnen klimmen, springen en balanceren. Met behulp van een Virtual Reality bril kan men zien hoe het gebied er in de IJstijd uitzag.

Landal

‘Dit familieresort past haarfijn in de expansiestrategie van Landal waarbij we ons richten op uitbreiding van ons aanbod met kwalitatief zeer hoogwaardige parken in een natuurlijke omgeving’, aldus Dirk Anbeek, algemeen directeur van Landal GreenParks.

De villa’s op Landal PUUR Exloo worden aangeboden vanaf 323.000 euro aan particuliere investeerders

Landal Volendam

Landal Volendam opent op 17 juli en bestaat uit 42 luxe vakantiewoningen in 4- en 6-persoons typen en in comfort en luxe uitvoeringen. Ook is er een 6-persoons type met extra toegankelijkheidsmogelijkheden voor gasten met een lichamelijke beperking.

Het park ligt direct aan het Markermeer, vlakbij het buitenzwembad voor dagrecreatie. Het kleinschalige park is gericht op watersporters en natuurliefhebbers. Gasten kunnen voor verdere voorzieningen terecht in het nabijgelegen centrum van Volendam. De toeristische bezienswaardigheden zijn op loopafstand van het park.

Landal

'We zijn verheugd onze gasten deze zomer een prachtig nieuw park in een fraai stukje Nederland te kunnen aanbieden', aldus Anbeek. ‘Ligging en uitstraling passen perfect bij de expansieambities van Landal, die zijn gericht op uitbreiding van ons aanbod met kwalitatief hoogwaardige parken op mooie locaties.'

Het park krijgt al direct bij oplevering het Green Key-certificaat. De duurzaam gebouwde en toekomstbestendige recreatiewoningen zijn gasloos gebouwd.

Landal Elfstedenhart

Landal

Wanneer het park de eerste gasten kan ontvangen is nog niet bekendgemaakt, maar Landal start met de verkoop van de woningen van Landal Elfstedenhart, in de driehoek Bolsward, Harlingen, Makkum. Hier worden 59 luxe en duurzaam gebouwde vakantiewoningen gerealiseerd op ruime kavels. De woningen op Landal Elfstedenhart worden te koop aangeboden aan investeerders.

Landal Elfstedenhart krijgt drie verschillende woningtypen, alle genoemd naar voormalige Elfstedentochtwinnaars. Type Angenent is ontworpen voor respectievelijk 4 of 2 personen en is gelijkvloers. Type Paping is geschikt voor 6 personen en type Van Benthem wordt gerealiseerd in een 12- en een 10-persoonsuitvoering in ‘luxe’ en ‘comfort’ varianten.

De circulair gebouwde woningen van Elfstedenhart worden gasloos opgeleverd en voorzien van een warmtepomp. De ‘luxe’ varianten hebben een eigen sauna, een overdekt terras met terrasverwarming en een ‘All Season BBQ’. Vrijwel alle woningen zijn gelegen aan het water en voorzien van een eigen steiger.

In het centrumgebouw worden de receptie en diverse speelruimtes - waaronder een ‘Playstation Room’- gerealiseerd. Het dak van dit gebouw wordt voorzien van zonnepanelen voor de duurzame installaties. Het park zal bij oplevering Green Key gecertificeerd zijn.

‘Een mooie uitbreiding op ons aanbod in een prachtige omgeving. Hier gaan we veel gasten blij mee maken. Gasten wandelen straks vanuit hun vakantiewoning zó de natuur in’, zegt Anbeek.