Landal GreenParks breidt uit met kleinschalig park op Terschelling

Landal GreenParks breidt uit met kleinschalig park op Terschelling

Landal GreenParks blijft maar groeien. In een reeks van aankondigingen van nieuwe parken in Nederland de voorbije weken, maakt het bedrijf nu de komst van een kleinschalig park met 19 recreatiewoningen en vier permanente woningen op Terschelling: Kaap West. Dit wordt het derde park op het waddeneiland.

Landal GreenParks zit in een forse groeispurt. Binnen een maand tijd opent het twee parken en kondigt er nog eens drie aan. Op 1 juni opende Puur Exloo in Drenthe, half juli worden de eerste gasten verwacht op Landal Volendam. Daarnaast werd recent de komst van de parken Landal Elfstedenhart in Friesland en De Wielsche Dreef in Gelderland aangekondigd. En nu dus de vijfde aankondiging in korte tijd: Landal Kaap West op Terschelling.

De ontwikkelende vastgoed-belegger Segesta Groep uit Alkmaar is inmiddels gestart met de bouwwerkzaamheden van Kaap West, aan de rand van havenplaats West-Terschelling. Landal GreenParks gaat de verhuur van de appartementen verzorgen. Naar verwachting kunnen de eerste gasten over anderhalf jaar worden verwelkomd.

19 appartementen

De 19 appartementen van Landal Kaap West variëren in woonoppervlak van 55 tot 110 vierkante meter en beschikken over een grote buitenruimte met uitzicht op zee en de omliggende duinen. De luxe appartementen – meestal met een eigen sauna – beschikken over één, twee of drie slaapkamers én een parkeerplaats in de ondergrondse parkeergarage.

De vier twee onder één kapwoningen hebben een woonoppervlak van ruim 100 vierkante meter en zijn bedoeld voor permanente bewoning. De verkoop van deze woningen is uitbesteed aan de lokale makelaar Jan Doeksen Makelaars.

Het duinlandschap wordt rondom het appartementengebouw, de woningen en op het parkeerdek doorgetrokken zodat het geheel opgaat in de omgeving en de parkeergarage uit het zicht is.

Vijfde uitbreiding

‘Terschelling is een geweldige bestemming. Na eerder aangekondigde groei in Drenthe, Friesland, Noord-Holland en Gelderland, is dit de vijfde uitbreiding van onze portfolio die we in korte tijd bekendmaken’, aldus Dirk Anbeek, algemeen directeur van Landal GreenParks. 'Wij verwachten dat de wens van Nederlanders om dichterbij huis te blijven geen kort termijneffect is. Ook de vraag vanuit België en Duitsland blijft toenemen.’

‘Na decennia van planvorming wordt er eindelijk gebouwd op deze unieke locatie aan het Groene Strand op Terschelling’, zegt Jeroen Klinkert, projectontwikkelaar bij de Segesta Groep. ‘Met de recreatieappartementen richten wij ons op het luxe segment. Hier is enorm veel vraag naar. Als ontwikkelende vastgoedbelegger gaan wij voor kwaliteit en de lange termijn.'

Landal GreenParks heeft al acht andere vakantieparken op de Waddeneilanden: Landal Sluftervallei, Beach Park Texel en Villapark Vogelmient op Texel, Vlieduyn op Vlieland, West-Terschelling en Schuttersbos op Terschelling, Ameland State op Ameland en Vitamaris op Schiermonnikoog.