Roompot voegt zeven nieuwe parken toe in Nederland

Roompot voegt zeven nieuwe parken toe in Nederland

Nog geen week nadat de verkoop van Roompot parken aan investeringsmaatschappij KKR bekend werd, kondigt de groep aan de komende tijd liefts zeven nieuwe parken in Nederland toe te voegen. Een deel daarvan betreft overstap van Landal. Hiermee verstevigt Roompot haar positie in de markt van vakantiewoningen in Nederland. De eerste toevoeging is Pagedal, op de grens van Groningen en Drenthe.

Roompot heeft inmiddels meer dan 100 grote en kleine vakantieparken, 15 campings en 5 hotels in Nederland in het portfolio en is daarmee in aantal marktleider. Het komende jaar wordt dat aanbod met nog eens zeven parken uitgebreid. Deze week opent Pagedal in Groningen, in 2021 voegt Roompot nog eens zes parken toe.

Van die zes stappen er drie over van Landal. De 74 Beach Villa’s op Hoek van Holland, Duinresort Dunimar en de 90 strandhuisjes in het Noord-Hollandse Julianadorp.

Verder is men volop bezig met de (voorbereiding van de) bouw van het nieuwe VeerseKreek aan het Veerse Meer. En ook met een nieuw ecologisch park aan het Markermeer in Wijdenes en een nieuw park in het Noord-Brabantse Someren. Deze drie zullen allemaal in 2021 hun eerste gasten ontvangen.

De voorbije jaren zag Roompot zijn bezettingsgraad tijdens de zomermaanden al stijgen naar meer dan 99 procent. En dit jaar ziet de aanbieder, mede als gevolg van de coronacrisis en de bijbehorende internationale reisbeperkingen, de vraag naar vakantiewoningen met zo’n 20 procent toenemen. Mede met de financiële slagkracht van de nieuwe eigenaar, de Amerikaanse investeringsmaatschappij KKR, is Roompot vol in de expansiemodus.

Roompot Pagedal

Om aan de stijgende vraag te beantwoorden breidt Roompot het aanbod deze week uit met de komst van het park Pagedal. Het park ligt op de groene grens van Groningen en Drenthe en is hiermee het derde park voor de groep in Groningen.

Pagedal telt 186 vakantiewoningen, -appartementen en een camping, en biedt hiermee ruimte voor zo’n 900 vakantiegangers. Het park is ongeveer 20 hectare groot en heeft veel water. Naast verblijfsaccommodatie biedt het ook een outdoor adventurpark met onder meer een survivalbaan, karten, paintball en lasergame.

‘We zijn bijzonder blij met deze nieuwe en langdurige samenwerking met de eigenaren van Pagedal. Het park biedt een zee aan mogelijkheden voor onze gasten en vult ons ruime aanbod perfect aan’, zegt Roompot CEO Jurgen van Cutsem.

Ook bij Pagedal is men blij met de samenwerking. ‘We hebben deze samenwerking in korte tijd met Roompot kunnen opzetten. Hun digitale slagkracht en aantrekkingskracht voor heel wat gasten vormt een perfecte combinatie met de talloze mogelijkheden die wij gasten op het park kunnen aanbieden.’