Utrecht City Concepts stoot Hotel Beijer af, pandeigenaar gaat zelf exploiteren

Utrecht City Concepts stoot Hotel Beijer af, pandeigenaar gaat zelf exploiteren

Het Utrechtse Hotel Beijers, gevestigd in een monumentaal gebouw in de binnenstad, was sinds september open onder de vlag van Utrecht City Concepts. Als gevolg van de coronacrisis zijn dat bedrijf en de pandeigenaar in goed overleg uit elkaar gegaan. Die pandeigenaar heeft al twee andere hotelexploitaties en gaat nu ook Hotel Beijers zelf uitbaten.

Utrecht City Concepts opende 1 september 2019 Hotel Beijers. De Utrechtse hotelgroep is normaal voorstander van eigen vastgoed, maar laat ook geen mooie kansen lopen. Zo wordt onder meer ook gewerkt aan een hotel als onderdeel van een verzamelcomplex in voormalig poppodium Tivoli Oudengracht.

Oprichters en eigenaren van Utrecht City Concepts, waar ook hotels Mother Goose, Eye Hotel, Maliehotel, Court Hotel, Hotel26, The Hunfeld en restaurant De Rechtbank toe behoren, zijn Paul Westra en Hans Pieters.

Van antiquariaat Beijers tot Hotel Beijers

In het 17e-eeuws pand waar Hotel Beijers huist, zat jarenlang antiquariaat en veilinghuis Beijers. De Utrechtse ondernemer Bert Degenaar kocht het pand en transformeerde het tot hotel. Hij verhuurde het sinds september 2019 aan Utrecht City Concepts.

'Niets dan lof voor Utrecht City Concepts hoe zij hebben geprobeerd om het hotel te draaien’, zegt Degenaar tegen De Utrechtse Internet Courant (DUIC). ‘Ze kregen heel goede reviews op boekingwebsites, maar uiteindelijk was het toch iets te hoog gegrepen. Toen kwam de coronacrisis en stopten ook nog alle reserveringen.’

Toen is besloten het huurcontract te verscheuren en in goed overleg uit elkaar te gaan. 'Het is ook goed ondernemerschap om dingen af te stoten, daaraan herkent men een goede ondernemer’, vindt Degenaar.

Kunstliefhebber

Hij heeft ook al Swaenenvecht in Oud Zuilen en het Logement aan de Vecht in Breukelen. Hotel Beijers past daar prima bij. 'We zijn nu bezig om het hotel een kwaliteitsverbetering te geven. Er komen meer bijzondere meubels maar nog belangrijker is de kunst die we toevoegen. Daarop willen we echt focussen.’

Degenaar is kunstliefhebber, onder meer bekend van het televisieprogramma Van Onschatbare Waarde. Kunst wil hij overal laten terugkomen in het gebouw. Zo is op het dak van het hotel deze week een groot stenen sculptuur van kunstenaar Maria van Gerwen geplaatst en is elke kamer aangevuld met andersoortige beeldende kunst.

‘Ik heb verstand van kunst, maar die jonge mensen snappen alle moderne communicatiemiddelen beter en het enthousiasme spat er vanaf’, zegt Degenaar tegen DUIC. Hij kiest daarom bewust voor een jong team en zet de 25-jarige Sven van Wijnbergen als general manager in het hotel.

Van Wijnbergen werkte al in de andere hotels van Degenaar. Hotel Beijers gaat 1 juli weer open voor gasten.