Internationale expansie Landal begint met uitbreiding in Duitsland

Internationale expansie Landal begint met uitbreiding in Duitsland

Landal GreenParks gaat haar bestaande portfolio van tien parken in Duitsland flink uitbreiden. De expansie start met een nieuw vakantiepark in Beieren waar het bestaande Ferienpark Arber fasegewijs wordt uitgebreid met de nieuwbouw van 188 recreatiewoningen. 'We verwachten jaarlijks zo'n 200.000 gasten.'

Het nieuwe park in Beieren wordt het elfde vakantiepark van Landal GreenParks in Duitsland. In de komende maanden worden meer nieuwe vakantieparken in Duitsland bekendgemaakt.

Landal Arber ligt in het beschermde natuurgebied van het Beierse Woud, dat samen met het Boheemse Woud het grootste bosgebied van Europa vormt.

'We zijn bijzonder verheugd dit nieuwe park te kunnen toevoegen aan onze ruim 90 bestemmingen. Beieren is voor ons een nieuwe bestemming in een toeristisch zeer aantrekkelijk en populair gebied. We verwachten hier jaarlijks zo’n 200.000 gasten te kunnen ontvangen', aldus Dirk Anbeek, algemeen directeur van Landal GreenParks.

De vakantieaanbieder wil graag verder groeien in Duitsland en is voornemens dit jaar nog meer parken toe te voegen aan haar portfolio. Anbeek: 'Als gevolg van internationale reisbeperkingen door het covid-19 virus, zien we dat Duitse gasten het liefst in eigen land op vakantie gaan.

Dit heeft dit jaar bij ons geleid tot een stijging van het aantal boekingen op de Duitse thuismarkt van 300%. Wij verwachten dat dit effect zeker de komende jaren nog een grote rol zal blijven spelen en dus willen we onze gasten meer keuzemogelijkheden bieden.'

Nieuwbouwwerkzaamheden Landal Arber

De 188 nieuwe recreatiewoningen zijn geschikt voor 2 tot maximaal 12 personen en naar verwachting starten de nieuwbouwwerkzaamheden direct na het winterseizoen, met een gefaseerde oplevering in 2021, 2022 en 2023.

De andere Duitse parken van Landal GreenParks liggen in de Eifel, Moezel, Oldenburger Münsterland, Harz, Oostzee, Sauerland en Saarland Hünsruck. In het Boheemse Woud aan Tsjechische zijde heeft Landal een vakantiepark bij Marina Lipno.

Landal GreenParks exploiteert ruim 90 parken in Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Groot-Brittannië, Oostenrijk, Zwitserland, Tsjechië en Hongarije met in totaal ruim 15.000 vakantieaccommodaties en 1.300 campingplaatsen.

Jaarlijks ontvangt Landal zo'n 2,9 miljoen gasten die er 14,5 miljoen overnachtingen doorbrengen. Op de parken en de diverse kantoorlocaties werken 3000 medewerkers. Door een actief duurzaamheidsbeleid zijn alle parken voorzien van een Green Key certificaat.