Nieuwe invulling voor failliet hotel Stroom

Nieuwe invulling voor failliet hotel Stroom
Frank Huson, Maaike Groenewegen en Ewald Dudok (foto: Liza Dikkerboom)

Hotel Stroom in Rotterdam gaat weer open. Ook komt in het pand een nieuwe eetgelegenheid: Trattoria Sophia. De pandeigenaar - Ewald Dudok - heeft voor het nieuwe restaurant de samenwerking gezocht met een bekend horecakoppel.

Ewald Dudok is sinds januari 2020 pandeigenaar van Hotel Stroom in Rotterdam. In deze rol was hij getuige toen het hotel in mei van dit jaar failliet ging. Het is de bedoeling dat er vanaf begin 2021 weer gasten kunnen slapen.

Hotel Stroom ondergaat eerst een ingrijpende verbouwing en zal een totale make-over krijgen. Het restaurant start in november al met afhalen en bezorgen.

Nieuw restaurant

Voor het nieuwe restaurant zocht Dudok de samenwerking op met Frank Huson en Maaike Groenewegen, voorheen eigenaren van onder meer Bib Gourmand Restaurant Gym & Gin in Rotterdam en Restaurant Huson. Zij starten in hotel Stroom Trattoria Sophia. Gezien Covid-19 zal de focus van de trattoria  in het begin vooral liggen op afhalen en bezorgen.
De drie ondernemers praten in een persverklaring over 'hun eerste project' samen dat suggereert dat er nog meer gaat volgen.  Concreet is daar nu nog niets over bekend. Ewald Dudok: ‘Ik ken Frank en Maaike van hun restaurants Huson en Gym & Gin. Zij is een fantastische gastvrouw, hij is geweldig in de keuken. Dit koningskoppel vol passie heb ik nodig om mijn ambities in de horeca verder te laten groeien.’

Maaike Groenewegen en Frank Huson
Maaike Groenewegen en Frank Huson

Frank Huson en Maaike Groenewegen verkochten vorig jaar hun restaurant Gym & Gin. Daarvoor hadden zij dertien jaar restaurant Huson in het Rotterdamse Scheepvaartkwartier. Groenewegen: ‘Ewald Dudok is een ondernemer met lef. Hij koopt buitenissige gebouwen zoals de Schiecentrale en buitenruimtes zoals de twee kilometer lange luchtsingel de Hofbogen in Rotterdam. En wij mogen er met onze ervaring horecaconcepten voor bedenken. Hartstikke leuk toch.’

Sophia Loren

Trattoria Sophia gaat naar verwachting eind november 2020 open. De naam is geïnspireerd op het culinaire dolce vita leven van de Italiaanse actrice Sophia Loren. Groenewegen: ‘Bij haar gaat het niet om een Spaatje blauw en een paar blaadjes sla. Zij eet wat ze lekker vindt en geniet daarvan.’

In het interieur zal de gast echter niets terugvinden van de actrice. ‘Bewust gedaan, want het is leuk als iedereen, jong of oud, zijn eigen Sophia bedenkt’, vindt Groenewegen.