nieuws

Bib Gourmand restaurant Gym & Gin Rotterdam verkocht

Restaurant 1487

Bib Gourmand restaurant Gym & Gin Rotterdam verkocht
Maaike Groenewegen en Frank Huson

Het Kralingse restaurant Gym & Gin – in bezit van een Bib Gourmand van Michelin – gaat over in andere handen. Eigenaren Maaike Groenewegen en Frank Huson doen de zaak over aan hun chef Kevin Valkhoff.

Maaike Groenewegen zegt over de overdracht van Restaurant Gym & Gin aan hun chef Kevin Valkhoff:  ‘Ons perfectionisme blijkt lastig te combineren met ons gezinsleven. We gaan eerst op adem komen en quality time geven aan onze kinderen en dan staan we weer open voor nieuwe kansen.’ Ze vervolgt:  ‘Het valt ons erg zwaar maar wij ondernemen met hart en ziel en zijn perfectionistisch. Die stijl blijkt moeilijk te combineren met de opvoeding van onze twee dochters.’

Bib Gourmand restaurant Gym & Gin gaat met ingang van 1 juni over op de nieuwe eigenaar, chef Kevin Valkhoff.

Kevin Valkhoff

Kevin Valkhoff

Kevin Valkhoff

Kevin Valkhoff (35), die ook al met het horecakoppel samenwerkte in hun vorige restaurant Huson, neemt het stokje over. ‘Ik zal Frank en Maaike missen, maar ik vind het ook super spannend om te gaan ondernemen met zo’n groot serieus bedrijf.”

Valkhoff belooft dat de kaart in stand blijft met bestsellers als gebrande zalm met mango, softshellcrab met tonijn, sushibowls en gemarineerde Japanse kippendijen.

Bib Gourmand van Michelin voor restaurant Gym & Gin

Gym & Gin opende zijn deuren in april 2016. In november 2017 klonk er in het restaurant ‘Bib, Bib Hoera’, vanwege het verkrijgen van een Bib Gourmand van Michelin. Eerder hadden ze in restaurant Huson al tien jaar deze erkenning.

Kok Frank Huson (43) schoolde zich bij tweesterrenchef Edwin Kats in het Amstelhotel en bij Herman den Blijker in Zeezout en De Engel. Maaike Groenewegen (40) werkte in de bediening onder Robert Kranenborg in het Amstelhotel en in restaurant Vossius voordat zij met haar partner in 2003 Huson in Rotterdam begon. In 2015 verkochten zij Huson om een half jaar later Gym & Gin te openen.