Pand hotel The Hunfeld Utrecht verkocht aan vastgoedbelegger

Pand hotel The Hunfeld Utrecht verkocht aan vastgoedbelegger

Het pand in Utrecht waar onder meer hotel The Hunfeld van Utrecht City Concepts in huist, is voor een nog onbekend bedrag verkocht aan de Amsterdamse vastgoedbelegger Ronny Rosenbaum. Het is de tweede keer in nog geen twee jaar dat het gebouw van eigenaar verandert.

Het betreft het pand aan de Mariaplaats 3a tot en met 6 waarbij het laatste huisnummer officieel niet meer in gebruik is. Beneden zitten winkels en een horecazaak en op de bovenste verdiepingen zit boutiquehotel The Hunfeld.

Twee partijen in de Utrechtse vastgoedwereld bevestigen onafhankelijk van elkaar dat het pand recent in andere handen is overgegaan, meldt Vastgoedmarkt.nl. De koper zou Ronny Rosenbaum zijn en de overdracht staat voor half januari op de rol. Zijn RJB Group, groot geworden in kleding (onder meer The Sting) en vastgoed, is geen onbekende in het Utrechtse winkelpandenlandschap.

Het pand in Utrecht heeft een paar roerige jaren achter de rug. De winkel en de horecazaak op de begane grond werden in augustus 2018 door de uitbaters van het er boven gelegen hotel voor ruim €3 miljoen verkocht aan de Utrechtse beleggende broers Geert-Jan en Jacob Berger.

Die uitbaters zijn Hans Pieters en Paul Westra, eigenaren van Utrecht City Concepts. Op de bovenste verdiepingen van dat pand waren ze op het moment van verkoop bezig een nieuw hotel te realiseren: The Hunfeld. Ook dat hotel kende een turbulente start, waarbij het eind 2019 een week nadat de deuren waren geopend op last van de gemeente weer dicht moest omdat niet alle benodigde vergunningen in orde waren.

Het vastgoed van het hotel verkochten de twee in maart 2020, vlak voor de start van de coronacrisis, voor bijna €7,5 miljoen aan Arbas Vastgoed, een beleggingsvehikel van de particuliere beleggers Arjan van Eck en Sebastiaan Tesink. Utrecht City Concepts blijft wel de exploitatie van het hotel doen.

Overname exploitatie andere hotels

Nu het totale pand aan de Mariaplaats in andere handen komt, is nog onduidelijk of Utrecht City Concepts ook in de toekomst de exploitatie van het hotel zal voortzetten. Eind juni 2020 stopte het bedrijf wegens de coronacrisis met de exploitatie van hotel Beijer in Utrecht, nog geen jaar na de opening.

Dat hotel, gevestigd in een voormalig gelijknamig antiquariaat, had na een vertraagde start amper klanten weten te trekken. Pandeigenaar Bert Degenaar besloot het hotel zelf te gaan exploiteren, maar heeft sinds enkele maanden in Arthur de Neree tot Babberich een nieuwe exploitant gevonden.

Utrecht City Concepts voert sinds eind 2020 ook niet meer de exploitatie over hotel Mother Goose aan de Ganzenmarkt. Die exploitatie is nu ook in handen van de pandeigenaren, Dick Hoek en Willem Klaassen. Zij zijn ook eigenaar van het Utrechtse pand waarin het Eye hotel zit, dat is vooralsnog wel nog onderdeel van Utrecht City Concepts.

Dit is een aangepaste versie van een artikel dat eerder verscheen op Vastgoedmarkt.nl, net als Missethoreca.nl onderdeel van VMN Media