Alles over Bedrijfsoverdracht

Haagse restaurant Bøg heeft nieuwe eigenaren
Restaurant Bøg in Den Haag krijgt nieuwe eigenaren. Chef-kok Thomas van Voorst en Luc Rensen nemen de zaak over van Peter Norré Sorensen, die Bøg 10...

Mario Ridder draagt restaurant Joelia* over; nieuwe eigenaar én nieuwe chef
Mario Ridder draagt vanaf 1 januari 2024 sterrestaurant Joelia over, in het Rotterdamse Hiltonhotel. Er is een overeenkomst gesloten met Pieter...

Hier moet je op letten als je een horecabedrijf huurt
Van een advertentie met 'Horeca te huur' gaat bij menig ondernemer het bloed sneller stromen. Maar wat komt er allemaal bij kijken als je een...

Kinderen van Jonnie en Thérèse Boer worden mede-eigenaar; chef Tanate koopt ook aandeel
De kinderen van Jonnie en Thérèse Boer - Jimmie en Isabelle - zijn mede-eigenaar geworden van De Librije-group. Zoon en dochter hebben zich voor tien...

Checklist voor het kopen van een horecabedrijf
Ter overname aangeboden: een horecabedrijf. Je ziet de advertenties regelmatig voorbij komen. Maar wat komt er allemaal bij kijken als je een...

't Brabants Eethuys van Eddy Couwenberg in andere handen
't Brabants Eethuys in Alphen heeft andere eigenaren. Ondernemer Eddy Couwenberg, in het verleden met zijn zaak meermaals hoog genoteerd in de...

Checklist voor startende horecaondernemers
Een eigen horecabedrijf starten is een droom voor veel mensen. Maar om die droom te realiseren moet je goed nadenken over de te voeren...

Bib-restaurant Klaas in de verkoop
Compagnons Jos Keijsper en Niek Groen geen hun eigen weg en zetten Eetcafé Klaas in de verkoop.

Waar moet je op letten bij de overname van een horecabedrijf?
Bij de overname van een horecabedrijf komt veel kijken. Wat is bijvoorbeeld een mondelinge overeenkomst waard? We zetten de grootste valkuilen op een...

Na 40 jaar nieuwe kasteelheer en -dame voor De Havixhorst
Altijd roepen dat je het bedrijf niet van je vader overneemt en dan toch tot inkeer komen. Het gebeurt Chris Wijland. Hij neemt samen met zijn...