Alles over Bedrijfsoverdracht

Luc Rensen en Thomas van Voorst .
Foto credits: Casper van Dort

Haagse restaurant Bøg heeft nieuwe eigenaren

Restaurant Bøg in Den Haag krijgt nieuwe eigenaren. Chef-kok Thomas van Voorst en Luc Rensen nemen de zaak over van Peter Norré Sorensen, die Bøg 10...

Mario Ridder en Pieter Timmer

Mario Ridder draagt restaurant Joelia* over; nieuwe eigenaar én nieuwe chef

Mario Ridder draagt vanaf 1 januari 2024 sterrestaurant Joelia over, in het Rotterdamse Hiltonhotel. Er is een overeenkomst gesloten met Pieter...

Hier moet je op letten als je een horecabedrijf huurt

Hier moet je op letten als je een horecabedrijf huurt

Van een advertentie met 'Horeca te huur' gaat bij menig ondernemer het bloed sneller stromen. Maar wat komt er allemaal bij kijken als je een...

Nelson Tanate, Jonnie en Thérèse Boer en hun kinderen Jimmie en Isabelle (vlnr)

Kinderen van Jonnie en Thérèse Boer worden mede-eigenaar; chef Tanate koopt ook aandeel

De kinderen van Jonnie en Thérèse Boer - Jimmie en Isabelle - zijn mede-eigenaar geworden van De Librije-group. Zoon en dochter hebben zich voor tien...

Checklist voor het kopen van een horecabedrijf

Checklist voor het kopen van een horecabedrijf

Ter overname aangeboden: een horecabedrijf. Je ziet de advertenties regelmatig voorbij komen. Maar wat komt er allemaal bij kijken als je een...

't Brabants Eethuys

't Brabants Eethuys van Eddy Couwenberg in andere handen

't Brabants Eethuys in Alphen heeft andere eigenaren. Ondernemer Eddy Couwenberg, in het verleden met zijn zaak meermaals hoog genoteerd in de...

Checklist voor startende horecaondernemers

Checklist voor startende horecaondernemers

Een eigen horecabedrijf starten is een droom voor veel mensen. Maar om die droom te realiseren moet je goed nadenken over de te voeren...

Niek Groen (l) en Jos Keijsper (r) bij Eetcafe Klaas - Foto Jesse Reij

Bib-restaurant Klaas in de verkoop

Compagnons Jos Keijsper en Niek Groen geen hun eigen weg en zetten Eetcafé Klaas in de verkoop.

Waar moet je op letten bij de overname van een horecabedrijf?

Waar moet je op letten bij de overname van een horecabedrijf?

Bij de overname van een horecabedrijf komt veel kijken. Wat is bijvoorbeeld een mondelinge overeenkomst waard? We zetten de grootste valkuilen op een...

Na 40 jaar nieuwe kasteelheer en -dame voor De Havixhorst

Na 40 jaar nieuwe kasteelheer en -dame voor De Havixhorst

Altijd roepen dat je het bedrijf niet van je vader overneemt en dan toch tot inkeer komen. Het gebeurt Chris Wijland. Hij neemt samen met zijn...